in ,

Rizman Ruzaini Dinobat Jenama Fesyen Terbaik di KLFA 2023

TAHNIAH! Pereka fesyen duo ini berjaya mengondol dua anugerah utama dalam acara berprestij itu termasuklah Anugerah Pencapaian Terbaik!

Seperti diramal, jenama fesyen terkenal negara, Rizman Ruzaini dinobat sebagai jenama terbaik di Kuala Lumpur Fashion Award (KLFA) 2023 yang berlangsung malam tadi.

Rizman Ruzaini berjaya menewaskan tiga lagi pencabarnya, Fizi Woo, Alia Bastamam serta Mimpi Kita.

Selain memenangi anugerah ‘Brand Of The Year’, pereka fesyen duo itu turut dinobatkan sebagai penerima Anugerah Pencapaian Terbaik atas pencapaian luar biasa tahun ini.

Menurut Ruzaini, anugerah tersebut merupakan pencapaian yang amat membanggakan sebagai pereka fesyen tempatan.

“Ini adalah hasil kerja keras pasukan kami. Tak sangka sebenarnya akan membawa pulang dua anugerah utama kerana calon lain juga amat hebat,”

– Ruzaini

Bagi Rizman pula, anugerah tersebut menaikkan semangat mereka untuk menghasilkan karya terbaik dan membanggakan Malaysia.

“Banyak kejayaan yang kami raih tahun ini. Diundang untuk menjadi penutup bagi Minggu Fesyen Dubai, ditambah pula dengan penampilan supermodel terkenal dunia, Naomi Campbell yang sudi berjalan di pertunjukan fesyen kami.

“Kami sangat berterima kasih kepada semua yang terlibat di atas kejayaan ini terutamanya untuk isteri kami yang sentiasa menyokong dan bersabar dengan kami selama ini,”

– Rizman

Ditanya mengenai impian mereka untuk tahun depan, mereka berkata, misi utamanya adalah untuk meletakkan nama Malaysia dalam peta fesyen dunia.

“InsyaAllah, kami akan teruskan misi kami sampailah orang nampak dan tahu Malaysia ini bukan sekadar ada menara KLCC sahaja, tetapi juga ada Rizman Ruzaini,”

– Rizman

Selepas berjaya memperagakan koleksi mereka di Minggu Fesyen Dubai, Rizman Ruzaini seterusnya memasang impian untuk menakluk bumi Eropah pula dengan menyertai Minggu Fesyen Paris.

“Paris adalah lokasi impian kami. InsyaAllah, jika ada rezeki, kami akan mementaskan karya kami di sana juga. Namun kami akan teruskan legasi kami di Minggu Fesyen Dubai pada Februari depan.

“Selepas berjaya mendapatkan Naomi Campbell, mungkin kali ini kami akan cuba Bella Hadid pula,”

– Rizman

Sebanyak 17 anugerah dipertandingkan pada malam acara KLFA 2023 itu.

Antaranya, Pereka Fesyen Pakaian Lelaki/Wanita Terbaik (Kit Woo & Fizi Woo), Pereka Fesyen Gaya Jalanan Terbaik (Masyadimansoor), Jurusolek Terbaik (Shiyo Joo), Penata Gaya Rambut Terbaik (Ckay Liow), Personaliti Fesyen Lelaki/Wanita Terbaik (Nazreem Musa & Christinna Kuan) dan Ikon Fesyen Sepanjang Tahun (Nazreem Musa).

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Afgan Teruja Hiburkan Peminat di Konsert Orkestra di Dewan Plenary Esok

ALHA ALFA

ProdukAlha Alfa Kini Boleh Dibeli di airasia Shop Mulai Hari Ini