in , ,

Cuba Dulu Baru Tau, Permainan Virtual Reality Avengers: Damage Control di The VOID Genting Cukup Real

Yeay, haaa tepok! Musim cuti dah makin hampir. Pasti ramai yang tengah happy sebab tiba masa untuk kita pergi bercuti.

Usha-usha la kat mana pulak nak bersantai bersama keluarga atau kawan-kawan. Kerja-kerja jugak tapi hujung tahun ni adalah masa sesuai untuk menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang yang anda sayangi, jauh dari kesibukan kehidupan bandar.

Ini Budiey nak khabarkan satu lokasi menarik untuk you gais yang suka buat perkara mengujakan bersama-sama kawan. Apa kata you gais datang ke Resorts World Genting, di mana beberapa hiburan dan peminat yang menarik dan menarik yang menanti anda.

Baru-baru ini, Budiey dijemput oleh Resorts World Genting yang telah melancarkan dua lagi penambahan jenama baru untuk taman tema tandatangan mereka di The VOID dan Skytropolis Indoor Theme Park. Memang best sangat!

Jika anda adalah peminat kepada sejenis sukan yang mencabar dan peminat pengalaman realiti maya. Jadi, The VOID adalah tempat yang dibuat khas untuk anda. Terbaharu, anda perlu cuba Permainan Virtual Reality Avengers : Damage Control yang terletak di The VOID, Genting Highlands. Gerenti happening dan mengujakan dan merangsang adrenalin korang!

Void

Inilah masanya untuk korang yang sentiasa berangan nak jadi superhero atau adiwira tu kan. Dalam permainan ni korang kononnya diajak berperang bersama-sama untuk melawan musuh ketat Avengers.

Kiranya korang ni jadi sebahagian dari Avengers jugaklah. Peralatan yang dipakaikan kat badan kita tu memang sofistikated dan canggih sampai kita terasa bagai betul-betul berada di dunia Avengers.

Avengers_ Damage Control - Hero Image

Sebelum dibenarkan masuk ke alam Avengers,, seramai 4 orang satu kumpulan perlu diwujudkan dan semua perlu memakai pakaian khas (Jaket + Helmet) bagi membolehkan kita bergerak dan merasai apa sahaja tindak balas di dalam nanti.

Satu sesi penerangan akan dibuat oleh penyelaras yang bertugas untuk memastikan kami tahu tentang segala tindakan yang perlu dibuat.

Void

Kami diberi kad khas dan juga penerangan mengenai bentuk pergerakan yang perlu dilakukan sebagai tanda tindak balas.

Kalau sebelum ni kat The Void ni ada Star Wars: Secrets of the Empire dan Ralph Breaks VR, sekarang ada lagi satu penambahan daya tarik baru kat sini iaitu, “Avengers” Control Damage ” yang mana ia ditetapkan untuk meningkatkan pengalaman realiti maya anda kepada tahap baru. Memang best bermain permainan virtual realiti kat sini. Macam real je kan?

Semasa di dalam MCU, you gais akan berjumpa dengan Shuri (Letitia Wright) untuk menguji reka bentuk prototaip terkininya seperti Respons Kecemasan Sut, dicipta dengan gabungan proprietari teknologi Wakandan dan Stark Industries. Tiba-tiba pasukan jahat datang campur tangan dan keadaaan jadi huru-hara. So, kami di Pusat Wakandan Outreach direkrut dan dibawa meneroka lokasi ikonik di seluruh MCU. Korang juga perlu bertarung dengan musuh bersama Avengers seperti Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Ant-Man (Paul Rudd), Wasp (Evangeline Lilly), dan banyak lagi. Best kan?

The synopsis of the “Avengers” Damage Control” reads:

“Shuri has recruited your team of four to test a powerful new prototype suit that combines Wakandan and Stark Industries technologies. An enemy from the Avengers’ past now seeks to steal the technology, and your team must stop them before they unleash an oppressive new age upon the planet.

Suit up and assemble alongside the Avengers, including Doctor Strange, Wasp, Ant-Man, and more in a race to protect the world!”

Budiey turut berpeluang untuk jalan-jalan melihat apa yang best di Skytropolis, nah nonton video ni!

Lokasi: VOID, Level 1,

Dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 10 malam.

Harga tiket: RM130 setiap satu.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web rasmi VOID di sini.

MARVEL STUDIOS AND ILMxLAB ANNOUNCE AVENGERS: DAMAGE CONTROL AND RELEASE FIRST-LOOK TEASER TRAILER
The location-based virtual reality experience features Letitia Wright, Benedict Cumberbatch, Paul Rudd, and Evangeline Lilly

October 3, 2019 – SAN FRANCISCO, CA. Today Marvel Studios and ILMxLAB, Lucasfilm’s immersive entertainment studio, announced Avengers: Damage Control, a virtual reality fan experience coming to select locations at The VOID starting October 18 time event are available now.

“We’re always looking for new stories and corners of the universe for our characters to explore. Now, after more than a decade of amazing support, we are excited to give fans the same opportunity: to be a part of the Marvel Cinematic Universe,”

“Expanding how people can experience the MCU is something we’re always trying to do, and in Avengers: Damage Control, we wanted to give fans the chance to suit up alongside some their favorite heroes for the first time ever.”

– Kevin Feige, President of Marvel Studios

After Marvel Studios’ unprecedented storytelling accomplishments bringing the Marvel Cinematic Universe to audiences around the world, Avengers: Damage Control will let fans step into the MCU for the very first time and team up alongside Earth’s Mightiest Heroes! Fans will be enlisted by Shuri (Letitia Wright) to test her latest prototype design: Emergency Response Suits, created with a proprietary blend of Wakandan and Stark Industries technology. When sinister forces intervene, guests at the Wakandan Outreach Centers will soon find themselves recruited into action, exploring iconic locations across the MCU. Fans will fight side by side with Avengers like Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), Ant-Man (Paul Rudd),
the Wasp (Evangeline Lilly), and more.

Like ILMxLAB’s previous collaborations with The VOID, Star Wars: Secrets of the Empire and Ralph Breaks VRAvengers: Damage Control pairs virtual reality with real-world sets and physical effects like heat and wind. The result is a uniquely immersive experience: a virtual world that guests can touch and feel, bringing their favorite Marvel characters to life in a way that’s never before been possible.

“The opportunity to bring such a beloved universe alive through immersive storytelling has been a once-in-a-lifetime opportunity,” said Shereif Fattouh, Senior Producer, ILMxLAB. “Avengers: Damage Control lets you feel what it’s like to shoot repulsor blasts with your own two hands, suited up in Shuri’s latest technology. This original adventure allows you to go beyond the screen, and become a character in the story itself.”

Avengers: Endgame received both critical acclaim and the accolades of fans around the world, bringing The Infinity Saga to a spectacular close. To celebrate the success, Avengers: Damage Control will be taking over multiple different locations at The VOID for a limited run, including New York City, Atlanta, Santa Monica, and Downtown Disney District in Anaheim, CA.

“We’re fans first, and we all have our favorite movie moment, and favorite character,” said Dave Bushore, Executive Producer, Marvel Studios. “But to be able to mark a moment in time where you got to step into the MCU and meet them, interact with them, and come together as a team…it’s extraordinarily powerful. We hope people have as much fun experiencing Avengers: Damage Control as we did making it.”

* Note the handles @MarvelStudios + @ILMxLAB and official hashtag #AvengersVR on social media *

Our EPK is available here.

About Marvel Entertainment

Marvel Entertainment, LLC, a wholly-owned subsidiary of The Walt Disney Company, is one of the world’s most prominent character-based entertainment companies, built on a proven library of more than 8,000 characters featured in a variety of media over seventy years. Marvel utilizes its character franchises in entertainment, licensing and publishing. For more information visit marvel.com. ©2019 MARVEL

About ILMxLAB

ILMxLAB is Lucasfilm’s immersive entertainment studio, pioneering a new era of interactive storytelling through virtual and mixed reality experiences. Working with acclaimed creators and designers, we transform beloved properties into living worlds, inviting you to step inside and become the hero of your own personal adventure.


Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Apink | 23

4.2 Juta Penonton ‘Saranghae’ Lazada 11.11 Super Show

Airasia

AirAsia Tawar Penerbangan Daripada Syarikat Lain di airasia.com