in , ,

Raya All Out! Andi Bernadee Bergaya Dengan 15 Pasang Baju Raya Tahun Ini

Selepas dua tahun tidak meraikan Hari Raya Aidilfitri gara-gara pandemik Covid-19, penyanyi dan pelakon Andi Bernadee akui tahun ini dia sangat teruja untuk meraikan di kampung halamannya di Inanam, Kota Kinabalu, Sabah.

Menurut Andi, 31, ini adalah kali pertama dia menyediakan 15 pasang baju raya yang terdiri daripada pelbagai warna untuk digayakan pada hari raya.

Kata pemilik nama Andi Azrul Andi Mapangile, dia akan menggunakan cuti seminggu ini dengan mengunjungi ahli keluarga yang sudah lama tidak bersua muka.

Terus-terang saya cakap, memang tahun ini saya agak beria buat persiapan raya kerana rasa macam dah lama sangat tak dapat sambut lebaran dalam suasana meriah macam dulu.

Walaupun saya sudah tak ada datuk dan nenek, tetapi saya merancang untuk mengunjungi seramai boleh saudara-mara di kampung, selain beberapa kawasan lain yang berdekatan.

Kalau dulu pada Syawal pertama, rutin saya memang keluar menziarah dari awal pagi sehingga tengah malam. Saya ambil kesempatan ini kerana bukan senang nak jumpa mereka sehingga kadang-kadang dah tak berapa kenal saudara-mara sendiri.

Dalam pada itu, pelantun lagu Donde ini menyatakan dia bakal mengadakan rumah terbuka pada hari raya ketiga untuk kenalan serta penduduk kampung.

Kampung saya tak besar pun, tetapi sambutan Aidilfitri kami memang sangat meriah sejak dari dulu lagi.

Insya-Allah jika semuanya berjalan lancar sebagaimana dirancang, saya dan keluarga akan mengadakan rumah terbuka pada Hari Raya ketiga. Kami akan jemput kenalan dan semua penduduk kampung.

Jadi setelah dua tahun kita tak dapat beraya, saya nak kembalikan kemeriahan itu dengan mengadakan ruma

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

tony fernandes airasia-2020

Airasia Grocer Bawa Mangga Harumanis Perlis Ke Pasaran Antarabangsa

Youtuber Persoal Richworks, Claim Lahir Jutawan, Skim Cepat Kaya Ke?