in ,

QUE HAIDAR MABUK?

BAIK PUNYA TING TONG!
Aduh! Tak faham betullah artis zaman serba high tech ni. Macam-macam fi’il. Budiey nak cerita kat korang satu cerita seorang pelakon bernama Que Haidar. Rasa semua orang kenal pelakon berkarakter ini. Baru-baru ini, di satu majlis anuegerah yang berlangsung, terkejut juga apabila melihat Que Haidar yang seperti lalok dan mabuk di pentas. Mengikut sumber yang Budiey dapat daripada seorang staff penganjur, Que kelihatan buat party lain di belakang sana bersama beberapa lagi rakan artis yang Budiey tak perlu sebut di sini.

Kalau betullah bagai dikata, patutlah Que Haidar bercakap merapu-rapi ketika dipanggil menyampaikan anugerah. Bercakap pun yang bukan-bukan dan menyanyi sesuka hati. Budiey terkejut, apatah lagi penonton yang lain juga bersetuju dengan perangai luar biasa si Que pada malam tu.

Betul ke Que mabuk? Mmm, Que ada keluarkan statement. Que cakap yang dia bukan lalok. Kena pula berpasangan dengna seorang doktor jelita bernama Dr. Fara Hani yang Que tak kenali. Masa doktor tu kasi ucapan, Que nampak dia cakap orang putih dengan laju sekali. So, tak sempat tangkap sebab Que sendiri tak ‘terror’ Bahasa Inggeris. Tu yang jadi blur. Que hanya nyanyi, takkan nyanyi pun orang cakap saya lalok? Saya nyanyi lagu Sudirman… “terkapar-kapar ku kelemasan,” Saya nyanyi sebab nak merujuk kepada ucapan doktor tu yang saya tak berapa faham. Lagi pun, ramai yang cakap muka saya sebijik macam Sudirman. Itu je.”

Apa-apa pun, Budiey tetap naik hairan. Selalunya Que tidaklah hyper-active macam malam tu. Pulak tu, yang pelik, malam-malam macam tu pun nak pakai cermin mata gelap. Mesti nak cover sesuatu la kan? Mmm, kena fikir positif je lah. Berbaik sangka, kata orang!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

SHERRY-ASHRAF DARI BELANGKAS BERTUKAR…

KEJUTAN LAN PET PET MEREPEK