in , ,

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

Era Baharu Bagi Perlindungan Legasi Di Sebalik Dugaan Kewangan

Prudential BSN Takaful Berhad (PruBSN), Pengendali Takaful Keluarga No. 1 di Malaysia bagi tahun yang ke-10 berturut-turut hari ini, meraikan pencapaian yang bermakna dengan memperkenalkan PruBSN Warisan Gold, satu pelan warisan inovatif yang dirumus untuk melindungi keluarga anda daripada terkesan daripada impak risiko kewangan dan situasi yang tidak terduga.   

Disebalik dinamik pasaran yang sentiasa berkembang, termasuk perhatian yang semakin tinggi terhadap keselamatan kewangan, PruBSN WarisanGold muncul untuk membantu meringankan beban. Majlis pelancaran yang berlansung di The Exchange TRX, menyaksikan permulaan era baru perlindungan warisan, menyusuli kejayaan produk terdahulunya, PruBSN WarisanPlus.

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN Takaful Berhad, Wan Saifulrizal Wan Ismail berkongsi, “PruBSN WarisanGold membuktikan komitmen kami untuk melindungi rakyat Malaysia. Pelan yang ditambah baik ini merupakan siri yang ketiga bagi solusi takaful PruBSN Warisan yang telah dilancarkan sejak tahun 2016. Sehingga tahun 2023, kami telah dan akan terus melindungi lebih daripada 200,000 individu, dengan nilai jumlah perlindungan sebanyak RM 84 bilion. Sehingga hari ini, jumlah tuntutan yang diluluskan bagi perlindungan ini telah mencecah lebih daripada RM160 juta.

“Dengan keadaan semasa, di mana rakyat berhadapan dengan kenaikan kos sara hidup dan pelbagai kerisauan, adalah amat penting bagi kita untuk mengamalkan strategi kewangan yang sesuai. PruBSN WarisanGold mencerminkan komitmen kami untuk membantu memupuk daya tahan kewangan, memberikan pelanggan kami masa depan yang lebih terjamin dan tenang untuk diri mereka dan juga insan tersayang,” tambah beliau, yang turut menekankan betapa pentingnya perancangan kewangan yang teratur, khususnya dalam menghadapi pelbagai cabaran-cabaran baharu pada masa kini.

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

Dengan perlindungan yang komprehensif, pelan ini menawarkan pelbagai manfaat, termasuk perlindungan yang bernilai tinggi bagi kematian, peningkatan automatik dalam jumlah perlindungan, bonus warisan dan pelbagai manfaat tambahan lain. Elemen-elemen yang dirangka dengan teliti ini bertujuan untuk menangani kebimbangan keluarga,dalam memastikan masa depan kewangan mereka kekal terjamin di sebalik ketidaktentuan dalam kehidupan. 

Dalam usaha untuk meningkatkan kesedaran dan kefahaman masyarakat, satu sesi perbincangan bersama panelis telah diadakan untuk memberikan penerangan tentang kepentingan sumbangan takaful secara holistik, serta merapatkan jurang perlindungan bagi warga Malaysia di samping mengutamakan prinsip-prinsip Syariah.

PruBSN WarisanGold mensasarkan segmen pasaran yang lebih luas termasuk keluarga muda dan matang yang mencari produk perlindungan terbaik. Dengan tawaran Hibah Takaful yang inovatif, pelan ini memastikan dalam situasi yang sukar, waris mereka dapat menghadapi cabaran kehidupan dengan kedudukan kewangan yang terjamin.

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

Pelan tersebut turut menyediakan pilihan Sadaqah/Wakaf, yang memberi peluang bagi pelanggan untuk memberikan sumbangan untuk tujuan amal, sekaligus memupuk budaya saling bantu-membantu dan solidariti dalam komuniti.

Sadaqah menerusi PruBSN Prihatin

PruBSN Prihatin merupakan sebuah pertubuhan amal yang diasaskan pada tanggal 23 Mac 2015. Ia menawarkan akses kepada peluang pendidikan dan kemahiran hidup, kesihatan dan kesejahteraan, serta bantuan bencana buat para keluarga dan golongan yang kurang bernasib baik di seluruh Malaysia.

Wakaf menerusi Yayasan Wakaf Malaysia

Yayasan Waqaf Malaysia ialah entiti wakaf kebangsaan yang ditubuhkan pada tahun 2008 melalui Akta Pemegang Amanah 1952. Objektifnya adalah untuk membangunkan dan memajukan hartanah-hartanah wakaf di seluruh negara.

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

PU Amin, Pendakwah Selebriti dan Pensyarah, mengulas dari sudut etika PruBSN WarisanGold, menekankan keselarasan pelan tersebut dengan nilai-nilai Islam, menggambarkannya sebagai saluran bagi nilai keihsanan, kemurahan hati, dan keadilan sosial.

Bersempena denhan pelancaran PruBSN WarisanGold, PruBSN akan memberikan ganjaran eksklusif melalui kempen PruBSN WarisanGold Golden Opportunity. Bagi pelanggan yang menyertai PruBSN WarisanGold dengan jumlah perlindungan asas minimum bermula dari RM500,000, pelanggan yang layak berpeluang untuk memenangi sehingga 2 keping Wafer Syiling Emas 999.9 daripada Habib (tertakluk kepada terma dan syarat). Tambahan dari itu, pelanggan juga layak untuk menyertai Cabutan Rezeki yang menawarkan hadiah emas yang lebih menarik. Tawaran ini sah bermula 29 Februari hingga 30 April 2024.

Dengan sumbangan yang bermula daripada RM50 bagi seorang kanak-kanak dan RM100 bagi seorang dewasa, pelan PruBSN WarisanGold turut mencakupi manfaat tambahan yang serba inovatif, menggandingkan jumlah perlindungan yang tinggi, suntikan nilai tunai, serta ganjaran kematangan, semuanya dirangkumkan dalam sebuah pakej yang komprehensif.

Prudential BSN Takaful Lancar PruBSN Warisangold, Pelan Inovatif Keluarga

Tentang PruBSN WarisanGold

PruBSN WarisanGold ialah solusi legasi Takaful berunsur pelaburan dan patuh syariah, dirumus untuk memenuhi keperluan perlindungan para keluarga yang unik dengan ciri fleksibiliti yang tiada bandingannya dalam pasaran. Berlatarkan kehidupan yang penuh dengan cabaran, PruBSN WarisanGold membantu para pelanggan menjamin masa depan mereka, dengan membina sebuah legasi yang dapat diwarisi oleh insan-insan tersayang sekiranya sesuatu yang tidak diduga berlaku. 

Dengan perlindungan tinggi yang i mampu milik, ia menawarkan perlindungan bagi kematian dan Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal (HUMK) bermula daripada RM350,000 (RM250,000 bagi kanak-kanak), perlindungan kematian akibat kemalangan sehingga 600% daripada Jumlah Perlindungan Asas, manfaat khas untuk meningkatkan nilai warisan mereka dengan Protection Enhancer bagi peningkatan perlindungan automatik sehingga 15%, Legacy Booster berserta Legacy Bonus untuk memaksimumkan nilai tunai yang akan diperolehi setiap tahun. Di samping perlindungan hayat yang tinggi, keluarga (calon/penuntut) juga akan menerima bantuan kewangan segera dengan Manfaat Khairat sebanyak RM3,000 serta manfaat Badal Haji sebanyak RM3,000. 

Ia turut menawarkan pelbagai pilihan bagi tempoh perlindungan dan kekerapan bayaran, selain boleh disuai padan dengan pelbagai manfaat tambahan yang turut boleh dipilih. Ia memberikan ketenangan kepada pelanggan dengan adanya perlindungan unik yang memenuhi keperluan merekaserta memastikan masa depan keluarga mereka lebih terjamin. Dari melindungi diri dan keluarga hingga memenuhi tuntutan kerohania, pelanggan boleh meninggalkan sebuah warisan buat keluarga mereka sambil menyumbang kepada masyarakat menerusi Pilihan Kebajikan.

Untuk maklumat lanjut mengenai pelan-pelan perlindungan mampu milik serba baharu ini dan juga pelbagai manfaatnya, sila layari www.prudential.com.my dan www.prubsn.com.my.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sekitar Pelancaran Jelajah 5 Kota Saudi dan Ihram Personal Care Khalisah

Elly Arifin Dedah Pernah Jadi Mangsa Seksual Diraba Pengamal Perubatan