in , ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem TOMB RAIDER

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 7 Mac 2018 (Hari Rabu) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul TOMB RAIDER. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem TOMB RAIDER yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem terbaru TOMB RAIDER diadaptasi berdasarkan sebuah video game popular dengan karakter yang sama seperti filem sebelumnya yang pernah mengegarkan pawagam pada tahun 2013 yang dilakonkan oleh Angelina Jolie. Namun kali ini, filem ini menampilkan pelakon cantik Alicia Vikander yang memegang watak Lara Craft.

Lara Craft ditemani dan dibantu oleh Lu Ren yang dilakonkan oleh Daniel Wu.

Filem ini menceritakan usaha Lara Craft yang mencari ayahnya yang hilang secara misteri. Dengan jiwa yang berani dan semangat juang yang tinggi, Lara Craft menempuh pelbagai cabaran untuk menjayakan misinya kali ini. Jadi, apa kata korang saksikan sendiri kisah selanjutnya ya.

Filem TOMB RAIDER akan ditayangkan di pawagam mulai 8 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Filem Tomb Raider

Sinopsis Filem TOMB RAIDER :

Lara Croft is the fiercely independent daughter of an eccentric adventurer who vanished when she was scarcely a teen.  Now a young woman of 21 without any real focus or purpose, Lara navigates the chaotic streets of trendy East London as a bike courier, barely making the rent.  Determined to forge her own path, she refuses to take the reins of her father’s global empire just as staunchly as she rejects the idea that he’s truly gone.  Advised to face the facts and move forward after seven years without him, even Lara can’t understand what drives her to finally solve the puzzle of his mysterious death.

Leaving everything she knows behind, Lara goes in search of her dad’s last-known destination: a fabled tomb on a mythical island that might be somewhere off the coast of Japan.  But her mission will not be an easy one; just reaching the island will be extremely treacherous.  Suddenly, the stakes couldn’t be higher for Lara, who—against the odds and armed with only her sharp mind, blind faith and inherently stubborn spirit—must learn to push herself beyond her limits as she journeys into the unknown.  If she survives this perilous adventure, it could be the making of her, earning her the name tomb raider.

From Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, “Tomb Raider” is the story that will set a young and resolute Lara Croft on a path toward becoming a global hero.  The film stars Oscar winner Alicia Vikander (“Ex Machina,” “The Danish Girl”) in the lead role, under the direction of Roar Uthaug (“The Wave”), with Oscar-winner Graham King (“The Departed”) producing under his GK Films banner. The executive producers are Patrick McCormick, Denis O’Sullivan and Noah Hughes.

“Tomb Raider” also stars Dominic West (“Money Monster,” “300”), Walton Goggins (“The Hateful Eight,” “Django Unchained”), Daniel Wu (AMC’s “Into the Badlands”) and Oscar nominee Kristin Scott Thomas (“The English Patient”).

Uthaug directed from a script by Geneva Robertson-Dworet and Alastair Siddons, story by Evan Daugherty and Robertson-Dworet. The director’s behind-the-scenes creative team included director of photography George Richmond (“Mission: Impossible – Rogue Nation”); production designer Gary Freeman (“Maleficent”); Oscar-nominated editor Stuart Baird (“Skyfall,” “Gorillas in the Mist”) and editor Michael Tronick (“Suicide Squad”); Oscar-winning costume designer Colleen Atwood (“Fantastic Beasts and Where to Find Them”) and costume designer Timothy A. Wonsik (assistant costume designer, “Free State of Jones,” “Iron Man 3”). The music is by Tom Holkenborg (“Mad Max: Fury Road”).

Warner Bros. Pictures and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures present, a Square Enix production, a GK Films production, “Tomb Raider.” Set for release beginnin March 16, 2018, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by MGM.

Filem Tomb Raider

Peraduan Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

7 Mac 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #TombRaiderMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan 2 pelakon yang membawa watak utama dalam filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem TOMB RAIDER  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere TOMB RAIDER – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

6 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 8 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Filem Tomb Raider

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Selami Biodiversiti Alam Semula Jadi Dalam Dokumentari JUNGLE PLANET

Model Sindrom Down, Madeline Stuart di Pentas Minggu Fesyen London