in , ,

Peraduan Tayangan Filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE

Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu memberikan hadiah berupa tiket-tiket untuk menonton filem ini di sebuah tayangan istimewa. Terima kasih banyak Sony Pictures Malaysia!

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem seram yang luar biasa berjudul THE POSSESSION OF HANNAH GRACE akan menemui penonton tidak lama lagi.

THE POSSESSION OF HANNAH GRACE merupakan filem bergenre seram yang diarah oleh Diederick Van Rooijen. Filem ini dibintangi Shay Mitchell, Kirby Johnson, Stana Katic, Gray Damon, dan Nick Thune.

Bosan dengan filem seram yang ‘biasa-biasa’ saja? Nah! Menonton trailer filem ini dah buat korang bermimpi buruk. THE POSSESSION OF HANNAH GRACE mungkin jawabannya!

Mulai dari The Exorcist hingga The Exorcism of Emily Rose, hampir kesemua filem seram yang ada babak dirasuk atau exorcism dilihat tidak berapa menjadi. Penonton sentiasa dihidang dengan babak pendeta yang akan mengusir iblis dari tubuh manusia, seringkali ia juga menimbulkan masalah baru. Ya, filem ini akan meneruskan tradisi tersebut berdasarkan trailer-nya yang boleh membuat siapa pun akan bermimpi buruk.

The Possession Of Hannah Grace

Jadi, dengan itu, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu mengajak anda menghadiri Tayangan Premiere Filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE yang akan diadakan di TGV 1 Utama pada 28 November 2018. Terima kasih banyak Sony Pictures Malaysia!

Megan Reed yang baru saja keluar dari pusat rehabilitasi telah bekerja sebagai anggota polis. Namun secara mengejutkan, ia diharuskan untuk bekerja malam hari di sebuah kamar mayat. Ditemani oleh banyak sekali tubuh yang tak lagi bernyawa selama beberapa waktu, hari-hari Megan mulai berubah ketika datang mayat seorang gadis bernama Hannah Grace yang mati akibat kegagalan proses pengusiran setan (exorcism). Seorang teman berkata ketika seseorang mati di tengah-tengah proses tersebut, iblis yang sebelumnya tinggal di tubuh tersebut akan mencari inang baru.

Namun, Megan tak semerta-merta mempercayai mitos tersebut. Baginya, saat telah meninggal segala urusan pun akan turut berakhir. Kepercayaannya itu perlahan diuji oleh kejadian-kejadian aneh yang muncul sejak kedatangan mayat Hannah Grace. Suara-suara aneh terdengar, rekaman video yang mengerikan, hingga Megan yang tiba-tiba terkunci dalam kotak mayat! Ngeri maksimal, kan?

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 29 Oktober 2018.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mengujakan ini pastinya filem aksi hebat dan suspen ini sesuai untuk kalian semua.

Sinopsis Filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE

A shocking exorcism spirals out of control, claiming the life of a young woman. Months later, Megan Reed (Shay Mitchell) is working the graveyard shift in the morgue when she takes delivery of a disfigured cadaver. Locked alone inside the basement corridors, Megan begins to experience horrifying visions and starts to suspect that the body may be possessed by a ruthless demonic force.

The Possession Of Hannah Grace

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

28 November 2018 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja.

Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE POSSESSION OF HANNAH GRACE – Budiey.com di TGV 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF : Jangan lupa hashtag ini: #PremiereWithBudiey #PossessionMovieMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni.

Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan watak utama dalam filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menonton filem THE POSSESSION OF HANNAH GRACE kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada: 301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere With Budiey THE POSSESSION OF HANNAH GRACE

Tarikh tutup peraduan: 27 November 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 29 November 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

The Possession Of Hannah Grace

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pelakon POLIS EVO Lancar GSC Helpline

Isteri Abam Bocey Hamil Tiga Bulan