in , ,

Peraduan Premiere With Budiey THE EMOJI MOVIE

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem animasi yang cukup menarik berjudul THE EMOJI MOVIE akan menemui penonton mulai minggu ini. Untuk kali ini, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu memberikan 96 tiket menonton secara percuma di malam tayangan Premiere With Budiey – THE EMOJI MOVIE.

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 17 Ogos 2017.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mencuit hati ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Selain tiket menonton di malam premiere, Budiey juga mahu memberi hadiah merchandise kepada anda:

3 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Lenticular Decals
3 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Character PVC Keychain
3 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Eraser Set
2 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Foam Hand
2 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Drawstring Bag
5 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Pencil Set
2 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Tablet Case
3 x Limited Edition ‘The Emoji Movie’ Character Cushions

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie Poster

Sinopsis

The Emoji Movie unlocks the never-before-seen secret world inside your smartphone. Hidden within the messaging app is Textopolis, a bustling city where all your favorite emojis live, hoping to be selected by the phone’s user. In this world, each emoji has only one facial expression – except for Gene (T.J. Miller), an exuberant emoji who was born without a filter and is bursting with multiple expressions. Determined to become “normal” like the other emojis, Gene enlists the help of his handy best friend Hi-5 (James Corden) and the notorious code breaker emoji Jailbreak (Anna Faris). Together, they embark on an epic “app-venture” through the apps on the phone, each its own wild and fun world, to find the Code that will fix Gene. But when a greater danger threatens the phone, the fate of all emojis depends on these three unlikely friends who must save their world before it’s deleted forever.

Directed by: Tony Leondis

Screenplay by: Tony Leondis & Eric Siegel and Mike White

Story by: Tony Leondis & Eric Siegel

Produced by: Michelle Raimo Kouyate

Cast: T. J. Miller
James Corden
Anna Faris
Maya Rudolph
Steven Wright
Jennifer Coolidge
Jake T. Austin
Christina Aguilera
Sofia Vergara
and Sir Patrick Stewart

Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE EMOJI MOVIE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 96 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

16 Ogos 2017 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

GSC 1 Utama

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE EMOJI MOVIE – Budiey.com di GSC 1 Utama.

Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan? Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #TheEmojiMovieMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon suara yang membintangi filem THE EMOJI MOVIE

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Jika saya ditakdirkan menjadi EMOJI, saya mahu menjadi emoji…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey – THE EMOJI MOVIE

Tarikh tutup peraduan:

17 Ogos 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup mencuit hati dan menghiburkan jiwa ini mulai 17 Ogos 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

The Emoji Movie

The Emoji Movie

The Emoji Movie

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Jamiel Said Lancar Single Kedua CINCIN DI JARI

Elvina Mohamad Ada Kuasa Luar Biasa dalam JOJIE GIGIL