in , ,

Peraduan Premiere With Budiey – Filem PETER RABBIT

[dropcap]S[/dropcap]alam semua pembaca Budiey.com, bulan Mac ini menyaksikan begitu banyak sekali filem yang menarik akan berada di pawagam. Maklumlah musim cuti sekolah. Inilah peluang ibu bapa bawa anak-anak mereka bercuti dan makan angin menghilangkan tekanan, betul tak?

Premiere With Budiey dimulakan dengan beberapa filem yang cukup menghiburkan antaranya PETER RABBIT yang cukup digemari oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa sebab aksinya yang lucu dan licik.

Prbt_Intl_1Sht_Chase_08

Filem PETER RABBIT merupakan sebuah filem bergenre animasi dari negera Amerika yang diproduksi oleh Sony Pictures. Filem yang sesuai dengan tontonan keluarga ini juga bercerita tentang perihal seekor arnab nakal yang bernama Peter.

Naskah cerita filem Peter Rabbit dusahakan bersama oleh Will Gluck, Rob Lieber dan Beatrix Potter. Will Gluck juga sebagai pengarah dan salah seorang yang menjadi penerbit filem ini.

Filem PETER RABBIT dilakonkan oleh pelakon top Hollywood sebagai pengalih suara, diantaranya James Corden, Margot Robbie, Daisy Ridley, Domhnall Gleeson dan Rose Byrne.

Budiey kira ramai peminat filem ini mahu menonton kisah menarik kali ini. Dengan itu, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu mengajak anda menghadiri Tayangan Premiere Filem PETER RABBIT yang akan diadakan di GSC 1 Utama pada 12 Mac 2018.

Kepada yang nak tonton filem arahan Jake Kasdan yang paling dinantikan ini, anda juga boleh menonton filem ini yang akan berada di pawagam mulai 15 Mac 2018.

Untuk kalian yang menyukai filem aksi yang mendebarkan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Sinopsis Filem PETER RABBIT

Filem PETER RABBIT bercerita tentang seekor arnab nakal bernama Peter Rabbit (James Corden) yang sering mencuri hasil kebun milik jirannya yang bernama McGregor (Domnhnall Gleeson). Akibatnya McGregor sangat membenci Peter Rabbit dan berusaha menghalau semua arnab di kawasan itu.

Oleh kerana McGregor menyukai seorang pelukis bernama Bea (Rose Byrne) yang merupakan seorang pencinta binatang. McGregor berpura-pura menjadi teman arnab sambil diam-diam mencari jalan untuk menghalau semua arnab itu. Peter yang tak kenal takut mencari jalan untuk mengagalkan misi McGregor.

Selain hadiah tiket menonton, Budiey juga ingin memberikan barangan merchandise filem ini kepada anda yang bertuah:

5 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Carrot Pen
3 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Keychain
2 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Headband
3 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Grow Your Own Plant Kit
2 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Kids Umbrella
3 x Limited Edition ‘Peter Rabbit’ Tote Bag

Pr_Rabbitears_Vis1[1]

Pr_Umbrella_Webb2

Pr_Seedcan_Web

Pr_Stickers_Web

Pr_Pen_Vis1[1]

Pr_Keychain_Web

Pr_Totebag_Vis1[1]

Peraduan Premiere With Budiey – Filem PETER RABBIT

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

12 Mac 2018 (Hari Isnin)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC 1Utama

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere PETER RABBIT – Budiey.com di GSC 1Utama.

Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan? Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #PeterRabbitMY 

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah filem PETER RABBIT

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Premiere With Budiey menonton filem PETER RABBIT kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey Filem PETER RABBIT

Tarikh tutup peraduan:

11 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menghiburkan ini mulai 15 Mac 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Peter Rabbit

Peter Rabbit

Peter Rabbit

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia Mantapkan Perkhidmatan Pelanggan untuk Era Digital dengan Salesforce

Sufian Suhaimi Tuju Ucapan Hari Lahir Buat Elfira Loy?