in , ,

Peraduan Premiere With Budiey Menonton PASSENGERS

[dropcap]H[/dropcap]ello semua pembaca Budiey.com, sedar tak sedar kita dah pun berada di bulan Disember 2016. Cepat betul kan masa berlalu. Tak lama lagi kita akan sambut 2017. Budiey percaya korang sekarang ni ada yang menghabiskan cuti dan ada juga yang sibuk bekerja.

Kerja tu kerja jugak apa kata kita lepaskan tekanan dengan menonton wayang sebab banyak sekali filem hebat akan berada di pawagam sekarang ni. Termasuklah sebuah filem sci-fi hebat yang dibintangi oleh pelakon lasak Jennifer Lawrence dan Chris Pratt berjudul PASSENGERS.

Budiey kira ramai peminat filem ini mahu menonton kisah menarik kali ini. Dengan itu, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu mengajak anda menghadiri Tayangan Premiere Filem PASSENGERS yang akan diadakan di GSC Tropicana City Mall pada 21 Disember 2016.

Kepada yang nak tonton filem arahan Morten Tyldum yang paling dinantikan ini, anda juga boleh menonton filem ini yang akan berada di pawagam mulai 29 Disember 2016.

Untuk kalian yang menyukai filem aksi yang mendebarkan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Passengers

Sinopsis PASSENGERS

“Passengers is about two people who were supposed to be on the trip of a lifetime – the 120-year journey to a new planet – when they get woken up 90 years too early,” says Chris Pratt, who stars in Passengers alongside Jennifer Lawrence. “But it turns out there’s a reason they woke up early. They have to solve the mystery of the malfunction, and fix a ship that is quickly failing, if they are going to survive and save the lives of the passengers on the greatest mass migration in human history.”

“It’s about characters who face extreme situations and have to make extreme choices, and I always find that fascinating – what would you have done?” says Morten Tyldum, who directs the film, his first following his Oscar® nominated triumph with the hit The Imitation Game.

Against the story of high stakes action, the filmmakers set a sensitive story of two passengers who find each other in this moment of peril. It’s a story that has attracted Hollywood for many years; writer Jon Spaihts’ script has landed on the “Black List” of the industry’s best unproduced screenplays. “One of the things that drew me to this script was the way Jon set an intimate story on such a large stage,” says producer Neal H. Moritz. “It’s an action film with epic spectacle, but it all hinges on these two incredible characters brought to life by Jen and Chris.”

Pratt’s character, Jim, decides to give up his life on Earth for very practical reasons. “He’s kind of a throwback,” says Pratt, “very much a working class guy. He’s considered a desirable trade, as a mechanical engineer, because he’ll be helping to start a civilization. If something breaks, he’ll be there to fix it.”

When Jim and Aurora wake up 90 years before reaching that destination, those skills kick into high gear. “He’s a problem solver by trade, so he’s trying to figure out how to get back to sleep or contact somebody for help. And then, it turns out that there’s something very wrong with the ship.”

“Chris is very different than Jim,” says Lawrence, who plays his fellow awakened passenger, Aurora. “Jim acts like he’s never really had a girlfriend, and he doesn’t really know how to behave around women; that’s charming and sweet, but it’s not like Chris at all, who’s married and funny. It was interesting to watch him go from Chris Pratt to a shy, insecure, romantic person.”

In contrast to Jim’s working-class hero, Aurora is part of a different social circle. She is a New York writer with a great assignment – she is making the 120-year journey to Homestead II, then will make the 120-year journey home. She will be the first person in human history to make the round trip. “It’s such a huge decision to make,” says Lawrence. “It’s a 120-year journey – when you arrive, everyone you know will be dead. You have to start a brand new life on a brand new planet that you’ve never been to. I can’t imagine saying goodbye to everybody that I know and love – I understand her thirst for more, but I don’t think I could make that kind of permanent decision.”.


Peraduan Premiere With Budiey – Filem PASSENGERS

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 118 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

21 Disember 2016 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Tropicana City Mall

Passengers

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere PASSENGERS – Budiey.com di GSC Tropicana City Mall.

Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan? Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #PassengersMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon utama filem PASSENGERS.

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Premiere With Budiey menonton filem PASSENGERS kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey Filem PASSENGERS

Tarikh tutup peraduan:

20 Disember 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup mendebarkan ini mulai 29 Disember 2016.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Passengers

Passengers

Passengers

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama Bersiri DIARI CINTA KITA Lakonan Tasha Shilla

Tak Jangka Menang AIM, Faizal Tahir Balik Awal