in ,

PKP 2.0 Trending No. 1 di Twitter, Belum Terlambat, Sila Patuhi SOP, Gais!

Kita belum menang lagi gais melawan Covid-19. Sekarang ni, kita masih berada dalam Perintah Kawalan Pergerakan “Pemulihan” tetapi sekiranya anda perasan, jumlah kes Covid-19 positif nampaknya semakin meningkat dua tiga menjak ni.

Sebilangan besar kes datang dari kelaster Sabah dan kes yang pulang dari Sabah ke Semenanjung Malaysia. Di laman sosial media Twitter sekarang ni, rakyat Malaysia merasa panik dan takut akan perkara ini dan telah berkongsi pendapat mereka di Twitter. Ini menjadikan PKP 2.0 (MCO 2.0) menjadi trending di Twitter.

Pkp 2.0 Trending No. 1 Di Twitter, Belum Terlambat, Sila Patuhi Sop, Gais!

Selain orang ramai yang bekerja, pelajar juga merasakan tekanan MCO dan bimbang jika kita akan menempuh saat sukar selepas ini. Yang paling teruk adalah keadaan ekonomi akan jatuh jika PKP 2.0 dilaksanakan. Kita harus kembali ke pembelajaran dalam talian dan bukan hanya itu, pengambilan pelajar baru yang akan memulakan kehidupan universiti mereka juga akan dihentikan.

Setakat hari ini, kita tidak pasti samada kerajaan akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan 2.0. Masih belum terlambat gais, pastikan anda memakai topeng dan jarak fizikal anda setiap masa.

Kalau boleh jangan ke mana-mana jika tiada tujuan. Setelah rakyat Malaysia mulai panik, apakah ini bermaksud ahli politik akan mula mematuhi SOP dengan tegas atau adakah peraturan masih tidak berlaku untuk mereka? Hmmm… 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Vivy Yusof Glam Gambar Hiasan | 17

Vivy Yusof Kini Bukan Lagi Ahli Lembaga Pengarah UiTM

Henry Golding | 18

Henry Golding Pegang Watak Gay dalam Filem Monsoon, Viral Video Babak Cium Mulut