in ,

Pizza Hut Rai Kemeriahan Raya Tahun Ini Dengan Pizza Kari Raya

Musim Raya adalah pengerat hubungan silaturrahim, dan tahun ini Pizza Hut ingin memanggil semua untuk meneruskan ikatan silaturrahim pada detik sukar ini.

Raya kali ini, umat Islam seluruh negara sekali lagi akan menyambutnya dengan sedikit berbeza, namun tidak semestinya sambutan kali ini tidak bermakna. 

Antara hikmahnya, keadaan kali ini membuka ruang untuk mengingatkan kita supaya sentiasa menghargai keluarga dan insan tersayang, sama ada duduk serumah ataupun jauh di mata, kita harus menghargai dan terus memberikan kegembiraan kepada mereka terutama sekali di musim perayaan ini. 

Kv3

“Raya adalah untuk mengukuhkan ikatan silaturrahim dan walaupun perayaan tahun ini nampaknya penuh dengan kenangan pahit manis, itu tidak bermakna kita tidak dapat merayakannya dengan gembira. Sebaliknya, kita harus sentiasa bersyukur dan cuba untuk mewujudkan cara baru untuk meyemarakkan lagi hubungan yang ada selama ini,” kata Emily Chong, Ketua Pegawai Pemasaran Pizza Hut Malaysia. 

“Walaupun bersalam dan berkunjungan amat tidak digalakkan pada waktu ini, Pizza Hut berharap agar semua umat Islam terus menyambut Hari Raya dengan meneruskan tradisi ‘bersalam’ dan bermaafan melalui penghantaran pizza Kari Raya, disertakan dengan ‘Kad Salam’ yang berfungsi sebagai kiriman salam kepada mereka yang jauh di mata. 

“Pelanggan cuma perlu membuat pesanan melalui laman web atau aplikasi Pizza Hut, dan mereka boleh memilih untuk menghantar pizza dan kad ini sebagai hadiah untuk rakan dan keluarga mereka dengan mengisi maklumat penerima,” tambahnya. 

Ph Chicken Curry Pizza 2021 108X70 Gaint Poster

Pizza baharu yang diinspirasikan sempena sambutan Hari Raya ini telah dicipta untuk meraikan ikatan dan mewujudkan semangat Raya pada semua, di mana setiap keluarga kini dapat menikmati pizza terbaharu berperisa kari bersama keluarga tersayang di rumah tanpa kerumitan memasak dan menyediakan juadah Raya; kini kesemuanya dapat bersantai dan menikmati setiap detik perayaan disamping keluarga bersama makanan yang mudah dinikmati ini. 

Pizza Kari Raya menampilkan kerak unik berintikan kuah kari dan begedil, ditaburkan dengan ayam perap dan dilimpahi dengan sos kari lazat, boleh didapati untuk waktu yang terhad dari 19 April hingga 21 Jun 2021 dengan harga bermula RM38.90 untuk hidangan ala carte, dan hidangan kombo untuk 2 hingga 4 orang bermula dari RM44.90. Dapatkan pizza terbaru ini melalui khidmat penghantaran, dan bawa-pulang serta melalui agregator khidmat penghantaran makanan lain seperti Grabfood & Foodpanda. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.pizzahut.com.my. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Scha Awal 2020 | 19

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Schambal by Scha Alyahya & Awal Ashaari

Aliff Iskandar | 20

Positif Covid-19, Penyanyi Aliff Iskandar Makin Pulih