in , ,

Photo Romance Romantic Couple Rima Melati & Marcell

Sungguh romantik kan Marcell dengan isteri barunya, Rima Melati Sheila Adams nih. Perkahwinan dan percantuman dua ikon dua buah negara ini telah menimbulkan banyak respon dan feedback dari peminat. Ada yang kata, perkahwinan mereka tak sah dari segi agama Islam dan ada yang setuju kata Rima Melati dan Marcellius Kirana Hamonangan Siahaan memang sepadan walaupun berbeda agama. Macam-macam lagilah komen dari pembaca. Budiey pun kadang-kadang pening. Banyak sekali pendapat yang Budiey terima daripada pembaca.

Dari gambar ini, mereka tampak begitu bahagia dengan hubungan cinta yang terjalin.

Menikah kali kedua, Marcell katanya tak mau berbulan madu. Menikah pun secara sederhana pada 28 Januari lalu. Marcell tengah rancang untuk segera pulang ke Indonesia untuk bersiap sedia berlakon filem dan khabarnya akan buat majlis resepsi untuk famili di sana.

Ketika majlis pernikahan, Marcell tidak ditemani anaknya, Keenan tetapi anak lelaki Rima Melati yang bernama Edga yang comel tu mendampingi pasangan ini. 

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. mmg x sah la..islam agame yg amat2 teliti..jgn salahkn agame…salahkn penganut kerane tidak mengamalknnye dgn betol…fr rima n marcell..bahagie di dunia..tetapi dilaknati buat ape..rima..u as a muslim..x kan bende basic psl nikah pun x tahu..klu boleh kawin w/out convert to muslim…dh lame msia practise that way…klu u jahil dlm bab nikah..xkan seluruh family u pun jahil juger..??? dunia akhir zaman..harap2 ade korang dpt petunjuk ke jln yg benar..

  2. might b rima rasa tk perlu tukar agama pasal her 1st hsbnd is a muslim convert jgk tapi tk bertahan lama jadi i rasa dia tknk marcell tukar agama krana kn berkahwin..apa2 pn kita sbgai saudara seagama rima harus mendoakn agar rima diberi petunjuk….biar susah kat dunia….rima if u read tis…klu tk mahu dilambung ombk jgn brumah ditepi pantai…memang jodoh bkn kita yg tentunkn tapi kita boleh buat pilihan…fr ur case isabsolutly bkn jodoh u tapi i melanggar fitrah….

  3. alahaii..nk kutuk2 pun kutuk jer lah perseorangan yg di maksudkan..ni pe hal masuk negara segala..semua tmpt pun mmg dan teruk..mcm lah negara sendiri tk hancur..mau cermin besauuu ckp..den leh hulur…

  4. ANIMUSTIKUS >>> Cik kak… ni hal individual… jgn babitkan negara orang lain… penduduk negara negeri sendiri pun sama2 hancus…. !!!

    ORANG MELAYU ISLAM KITA SENDIRI APA KURANG….???
    ADA YG DAH MURTAD SAMPAI JADIK KECOH MASUK BERITA SANA SINI…
    YANG SI AYAH PIN BAJU TU LAGI….
    DAH LUPA KE CIK ANI TIKUS… ??

  5. tuan/puan animustikus…ckp siang pndng2 ckp mlm dengar2….klu org melayu singapura buat mksiat/kawin civil nk salah kn sape..negara ni bkn negara islam yg ada pencegah mksiat bila2 u cal jer dtng…hw i wish i could do dat tapi… negara islam sperti malaysia pn org2 islamnya tk takut…maksiat brmaharajalela..NI BKN MASALAH NEGARA TAPI MASALAH AQIDAH…KLU U KAT MANA SKALIPUN U TAHU ALLAH ADA MELIHAT…SINGAPURA ATAU MALAYSIA IS NT AN ISSUE…FOR UR INFO I’M MALAY SINGAPOREAN….N PROUD OF IT…

  6. salam …..bleh ke tumpg lalu cik kak oiiiiii dan shbt2 yg dkasihi?
    jgn lh kita nk mghukum org ,klau kita pun x brpa tau bab hukum hakam .
    biar lah org yg arif gn hukum hakam yg buat kptsn .kn kite nie ade mufti kt negara msing2 ….salam

  7. Nie la melayu….Orang lain SEDAP berzina..org lain yg pening?
    kan melayu singa tu ada MAKBAPAK biarla orgTUA singa tu selesaikan…buat apa kita nak pening2, dosa pahala sendiri tanggung….skg tuhan bayar CASH …tengok ajelah balasan TUHAN pada makbapak singa atau cucu mereka nanti….tunggu !!!

  8. apalah cakap melayu singapura semua tak kenal Islam, berdosa tau. Bukan semua melayu Singapura macam tu ! Alhamdulilah masih ramai lagi yang tahu hukum agama dan adat budaya bangsa. Ingat kata Tun Mahathir cuma ‘Melayu Mudah Lupa’! Semoga bangsa Melayu dan agama Islam di sangung tinggi di dunia amin!

  9. Hi cik ANIMUSTIKUS.. yg Sufiah Yusof sex scandal/prostitute tu berasal dari negara mana?? Kalau lupa ODEN ingat kan..

  10. salam….ehem..ehem…tumpang lalu leh….ni aq nk ckp cket ja….aq rse x ptut laa si rima tu kawen ngn marcell…rima tu kan muslim…ok tu jer la pendapat aq…tpi kalo korang rse koang x setuju it’s ok

  11. Emmm…mcmnie la manusia bertamadun kehidupan tetapi membelakangkan soal hukum alam dosa dan pahala. for me…hope segera insaf dan sedar ttg erti sebuah perkahwinan utk kehidupan masa depan anak2 lebih terjamin dan smpurna…

  12. negara tk kena mengena,masa saya kat mekah dalam kawasan masjidil haram beg saya kene seluk dgn sorang pompuan,bila saya jerit haram baru dia lari.tu kat tanah haram tu..apatah lg kat tmpt lain…

  13. boleh ke bernikah kalau tak convert? tak berkhatan plak tu. boleh ke? tolong sesapa jwb. takkan kadi yang nikah kan izin kan mereka. pelik lah.

  14. kawan2…kalau dari segi agama Islam tak sah perkahwinan ini…bagi marcell iyelah dia kahwin..bagi rima dah macam bersekedudukan jelahh…dosa tau…takkan mak bapak ,keluarga, sedare mare tak larang kot si rima ni?…konfius…

  15. ya sy orang singapura, saya pun heran macam mana orang2 boleh sama2 raikan prkahwinan mereka, yang datang kat reception dia kebanyakan orang2 kita dan ada yang bertudung pulak tu, kalau dia nak berzina itu dia jwh lah dgn Allah, tp yang datang meraikan dah jd subahat, ini saya tak faham, keluarga rima ni pun same juga. alah boikot dia ni aje

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Drama Taiwan Miss No Good Lakonan Rainie Yang dan Wilber Pan

Trivia: Perut Bonyot Pelakon Mana Ni?