in , ,

Ada Yuna & Wang Lee Hom, Pesta Muzik Planet Eupe Sediakan Perkhidmatan Bas Percuma

Pesta Muzik Planet Eupe menjadi titik permulaan untuk meletakkan Kedah dalam peta salah satu destinasi acara utama di Malaysia.

Pengarah Urusan Eupe Corporation Berhad, Dato’ Beh Huck Lee berkata pesta itu bakal menjadi titik tolak serta usaha utama syarikat itu untuk memberi pengiktirafan kepada Kedah sebagai salah satu lokasi acara kebudayaan serta hiburan bertaraf budaya.

Julung kali diadakan di utara tanahair, pesta muzik yang diadakan pada 1 Mac itu mampu menarik minat nama-nama besar di Asia serta Malaysia bintang.

Antaranya adalah Mandopop Wang Lee Hom, penyanyi dan penulis lagu tersohor, Yuna, kumpulan K-Pop popular dari Korea Selatan, U-KISS dan sensasi elektro-pop Taiwan, Jeannie Hsieh. Pesta Muzik Planet Eupe juga akan menjadi lokasi pemilihan peserta dari Malaysia yang layak untuk menyertai Kejohanan Tarian Antarabangsa Hip Hop Malaysia 2014.

Dato’ Beh berkata objektif utama konsert ini adalah untuk menzahirkan ucapan terima kasih kepada rakyat Kedah kerana terus memberi sokongan kepada syarikatnya, antara pemaju bandar terbesar di utara Malaysia sepanjang tempoh 27 tahun lalu.

“Sepanjang proses itu, kami mahu semua orang walau di mana saja mereka berada mengetahui bahawa salah satu kawasan paling pesat berkembang mampu untuk menarik dan menganjurkan acara bertaraf dunia.”

“Kedah secara tradisional telah dipintas dengan pelbagai acara antarabangsa dan kami mahu membantu mengubah situasi itu.

Sebagai negeri yang terus membangun, permintaan untuk menganjurkan acara utama di sini juga akan meningkat. Justeru, kami melihat diri ini sebagai perintis untuk meletakkan Kedah pada peta acara utama di negara ini.”

Muzik Planet Eupe ini akan diadakan di Taman Air Carnivall Eupe yang terletak di Cinta Sayang Resort di Sungai Petani, Kedah. Tiket dijual dengan harga RM90, RM190, RM290 dan RM390 mengikut kategori yang disediakan dan ia boleh didapati TicketCharge (www.ticketcharge.com.my) serta kedai yang terpilih. Peminat juga boleh membeli tiket terus di Cinta Sayang Resort dan pejabat Eupe Corporation Berhad.

Untuk maklumat lanjut tentang Pesta Muzik Planet Eupe ini bolehlah menghubungi TicketCharge di talian +603-9222 8811 di Lembah Klang atau +604-645 9811 bagi wilayah utara serta layari www.PlanetEUPE.com dan www.facebook.com/PlanetEUPE.

Untuk maklumat lanjut mengenai audition and lokasi ‘hip hop international 2014’, layari: www.facebook.com/HHIMalaysia

Lee Hom

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Anuar Zain 2020 Picture | 15

Anuar Zain Jawab Harga Tiket Paling Mahal Dalam Sejarah

Nico G | 16

Nico G Lancar Single Terbaru BELIA PERWIRA