in ,

Peraduan Tayangan Premiere Filem CHAPPIE

Salam semua pembaca Budiey.com, ini satu-satunya peluang untuk korang menonton CHAPPIE sebelum ianya dibawa ke pawagam. Kalau nak tahu, filem CHAPPIE akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 5 Mac 2015.

Filem arahan Neill Blomkamp ini mengisahkan Chappie, robot pertama yang mempunyai keistimewaan tersendiri dan kebolehan untuk berfikir serta dapat merasakan dirinya seperti manusia. Kecerdasannya berkembang di bawah lingkungan karakter yang baik mahu pun yang buruk. Chappie akan mengandalkan hati dan jiwanya untuk menemukan jalan di dunia agar nanti dapat menjadi seperti manusia. Chappie berharap kisah hidup dan cerita yang dilaluinya akan merubah cara dunia memandang robot dan manusia selamanya.

Filem ini dilakonkan oleh Sigourney Weaver, Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja Visser, Hugh Jackman, Yolandi Visser dan ramai lagi.

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre action, adventure, comedy dan Sci-Fi film ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Poster Chappie

Sinopsis CHAPPIE:

In the near future, crime is patrolled by an oppressive mechanized police force. But now, the people are fighting back. When one police droid, Chappie, is stolen and given new programming, he becomes the first robot with the ability to think and feel for himself.  As powerful, destructive forces start to see Chappie as a danger to mankind and order, they will stop at nothing to maintain the status quo and ensure that Chappie is the last of his kind.

Peraduan Tayangan Premiere Filem CHAPPIE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

4 Mac 2015 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

TGV Cinemas 1Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere CHAPPIE – Budiey.com di TGV 1Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Selain tiket menghadiri premiere, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah merchandise ini. Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF :

1 x limited edition ‘Chappie’ Hoodie
5 x limited edition ‘Chappie’ T-Shirt
5 x limited edition ‘Chappie’ Canvas Bag
10 x limited edition ‘Chappie’ Lanyard

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #CHAPPIE kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon yang membintangi filem CHAPPIE

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere CHAPPIE – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 3

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem CHAPPIE – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

2 Mac 2015

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 5 Mac 2015.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/SonyPicturesMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Taylor Swift Premieres Music Video for STYLE

Betul Ke Dato’ Siti Nurhaliza Wanita Ketiga Paling Kaya di Malaysia?