in ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – IN THE HEART OF THE SEA

Hello semua pembaca! Kita dah pun sampai ke bulan terakhir 2015. Nampaknya semakin banyak filem terhebat menanti untuk ditonton.

Ya, ini adalah hadiah Budiey istimewa buat semua Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini di mana Budiey akan menganjurkan Premiere With Budiey sebuah filem yang dianggap legend!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere IN THE HEART OF THE SEA – Budiey.com bersama beberapa orang selebrit, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas?

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem pengembaraan kisah benar yang berlaku pada tahun 1820 arahan Ron Howard yang penuh dengan aksi pertarungan dan suspen yang pastinya banyak sekali banyak kejutan ni.

Sebanyak 97 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem yang diinspirasikan dari cerita Moby-Dick ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem aksi IN THE HEART OF THE SEA lakonan hebat Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy dan ramai lagi ini akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 3 Disember 2015.

Intl Alt 1sht HTS - Dec 3 - CONTEST

Sinopsis Filem IN THE HEART OF THE SEA

Oscar winner Ron Howard (“A Beautiful Mind”) directs the action adventure “In the Heart of the Sea,” based on Nathaniel Philbrick’s best-selling book about the dramatic true journey of the Essex.

In the winter of 1820, the New England whaling ship Essex was assaulted by something no one could believe: a whale of mammoth size and will, and an almost human sense of vengeance. The real-life maritime disaster would inspire Herman Melville’s Moby-Dick.  But that told only half the story. “In the Heart of the Sea” reveals the encounter’s harrowing aftermath, as the ship’s surviving crew is pushed to their limits and forced to do the unthinkable to stay alive.

Braving storms, starvation, panic and despair, the men will call into question their deepest beliefs, from the value of their lives to the morality of their trade, as their captain searches for direction on the open sea and his first mate still seeks to bring the great whale down.

“In the Heart of the Sea” stars Chris Hemsworth (“The Avengers,” “Rush”) as the vessel’s veteran first mate Owen Chase; Benjamin Walker (“Abraham Lincoln: Vampire Hunter”) as its inexperienced Captain, George Pollard; Cillian Murphy (“The Dark Knight Rises”) as second mate Matthew Joy; and Ben Whishaw (“Skyfall”) as novelist Herman Melville, whose inquiries into the event 30 years later helped bring the story to light.

Tom Holland (“The Impossible”) also stars as young seaman Tom Nickerson, and Brendan Gleeson (“Edge of Tomorrow”) as the same man, 30 years later. Spanish actor Jordi Mollà (“Riddick”) is the captain of another ship, the Archimedes, who tries to warn the Essex of what may lie ahead.

Howard directed from a screenplay by Charles Leavitt (“Blood Diamond”), story by Charles Leavitt and Rick Jaffa & Amanda Silver (“Rise of the Planet of the Apes”), based on the book In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex by Nathaniel Philbrick, winner of the 2000 National Book Award for Nonfiction.

The film is produced by Joe Roth (“Oz the Great and Powerful”), Paula Weinstein (“Blood Diamond,” “This is Where I Leave You”), Will Ward, Brian Grazer (“J. Edgar”) and Ron Howard. Serving as executive producers are Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins and David Bergstein, with William M. Connor as co-producer.

The behind-the-scenes creative team includes Oscar-winning director of photography Anthony Dod Mantle (“Slumdog Millionaire,” “Rush”); production designer Mark Tildesley (“The Fifth Estate”); Oscar-winning editors Mike Hill (“Apollo 13,” “Rush”) and Dan Hanley (“Apollo 13”); costume designer Julian Day (“Rush”) and composer Roque Baños (“Evil Dead”).

“In the Heart of the Sea” is a Warner Bros. Pictures presentation, in association with Village Roadshow Pictures, a COTT Productions-Enelmar Productions, A.I.E. co-production, a Roth Films/Spring Creek/Imagine Entertainment Production, in Association with Kia Jam, a Ron Howard Film.

Opening worldwide beginning December 11, 2015 in 3D and 2D in select theatres and IMAX, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by Village Roadshow Pictures.

intheheartoftheseamovie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem IN THE HEART OF THE SEA

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 97 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

2 Disember 2015 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.30 malam

Tempat:

GSC 1Utama, Bandar Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere IN THE HEART OF THE SEA – Budiey.com di GSC 1Utama, Bandar Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Hanya followers Budiey.com sahaja yang layak menyertai peraduan ini

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/warnerbrosmalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #InTheHeartOfTheSea kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua watak utama dalam filem IN THE HEART OF THE SEA

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere IN THE HEART OF THE SEA – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere IN THE HEART OF THE SEA – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

1 Disember 2015 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 3 Disember 2015.

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Kolaborasi Knorr Festival of Flavours Sempena World Food Day

Ning Baizura

Ning Baizura Ada Tips Guna Cecair Pencuci