in , ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem RAMPAGE

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere RAMPAGE – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 10 April 2018 (Hari Selasa) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul RAMPAGE Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem RAMPAGE yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem RAMPAGE adalah sebuah filem yang diarahkan oleh Brad Peyton dan skripnya pula ditulis oleh Ryan Condal dan Carlton Cuse.

Antara pelakon yang membintangi filem ini ialah Malin Akerman, Dwayne Johnson, Jeffrey Dean Morgan, Joe Manganiello, dan Naomie Harris.

Rampage

Filem Rampage ini bergenre aksi pengembaraan dan merupakan sebuah filem yang diadaptasi dari game klasik dari tahun 1980-an.

Filem RAMPAGE mengisahkan seorang ahli primatologis yang dikenali dengan nama Davis Okoye lakonan Dwayne Johnson telah menemui seekor anak gorila dalam ruang sebuah makmal. Mulanya, Davis telah mengambil gorila itu dan menjaganya sehingga menjadi kawan rapatnya. Namun, apa yang terjadi di luar jangkaan kerana gorilla yang begitu bijak itu menjadi buas dan liar lalu menghancurkan kota gara-gara eksperimen yang dilakukan.

Sama-sama kita saksikan bagaimana pengakhiran filem ini.

Filem RAMPAGE akan ditayangkan di pawagam mulai 12 April 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Rampage

Sinopsis Filem RAMPAGE :

Global megastar Dwayne Johnson headlines the action adventure “Rampage,” directed by Brad Peyton.

Primatologist Davis Okoye (Johnson), a man who keeps people at a distance, shares an unshakable bond with George, the extraordinarily intelligent, silverback gorilla who has been in his care since birth.  But a rogue genetic experiment gone awry mutates this gentle ape into a raging creature of enormous size.  To make matters worse, it’s soon discovered there are other similarly altered animals.  As these newly created alpha predators tear across North America, destroying everything in their path, Okoye teams with a discredited genetic engineer to secure an antidote, fighting his way through an ever-changing battlefield, not only to halt a global catastrophe but to save the fearsome creature that was once his friend.  

“Rampage” also stars Oscar nominee Naomie Harris (“Moonlight”), Malin Akerman (TV’s “Billions”), Jake Lacy (TV’s “Girls”), Joe Manganiello (TV’s “True Blood”), and Jeffrey Dean Morgan (TV’s “The Walking Dead”); as well as P.J. Byrne (“The Wolf of Wall Street”), Marley Shelton (“Solace”), Breanne Hill (“San Andreas”), Jack Quaid (“The Hunger Games: Catching Fire”), Matt Gerald (TV’s “Daredevil”), Jason Liles (“Death Note”), Demetrius Grosse (TV’s “The Brave”), Will Yun Lee (TV’s “Hawaii Five-O”).

Peyton directs from a screenplay by Ryan Engle and Carlton Cuse & Ryan J. Condal and Adam Sztykiel, story by Ryan Engle, inspired by the Rampage video game.

“Rampage” is produced by Beau Flynn, John Rickard, Brad Peyton and Hiram Garcia. It marks the third collaboration between Johnson, Peyton and Flynn, following the blockbuster hit “San Andreas.” Serving as executive producers are Marcus Viscidi, Dwayne Johnson, Dany Garcia, Jeff Fierson, Toby Emmerich, Richard Brener and Michael Disco.

The creative team includes director of photography Jaron Presant (2nd unit, “Star Wars: The Last Jedi”); production designer Barry Chusid (“San Andreas”); editors Jim May (“Goosebumps”) and Bob Ducsay; and costume designer Melissa Bruning (“Dawn of the Planet of the Apes”). Music is composed by Andrew Lockington, who created the scores for “San Andreas” and “Journey 2: The Mysterious Island.”

The “Rampage” creatures are brought to life by acclaimed VFX supervisor Colin Strause (“San Andreas,” “X-Men: Apocalypse”), with five-time Academy Award-winning visual effects company Weta Digital (“The Lord of the Rings” Trilogy, “Dawn of the Planet of the Apes”).

“Rampage” opens in theaters beginning Friday, April 13, 2018.

A New Line Cinema presentation, in association with ASAP Entertainment, a Wrigley Pictures / F.P.C. / 7 Bucks Entertainment production, a Brad Peyton Film, “Rampage” will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

Peraduan Tayangan Premiere Filem RAMPAGE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

10 April 2018 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 120 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere RAMPAGE – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #RampageMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #RampageMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan pelakon terkenal yang memegang watak Davis Okoye
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem RAMPAGE  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere RAMPAGE – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

9 April 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 12 April 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Intan Sah Diceraikan, Ude Kini Hak Milik Izreen Sahaja

Senarai 11 Peserta Gema Gegar Vaganza Musim Kedua