in , ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey THE BLACK DEATH

cyrill hassan hasmasharil hassan

Ini adalah hadiah Budiey kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere THE BLACK DEATH – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem yang penuh dengan seram dan suspen ni. Budiey ada 100 pass tiket untuk dihadiahkan kepada semua pembaca Budiey.com yang teruja untuk hadir menonton.

THE BLACK DEATH akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 13 Ogos 2015.

THE BLACK DEATH

Sinopsis THE BLACK DEATH

From historical records and archives, it has been told that in the year 2111 BE or 449 years ago King Bayinnaung as the army commander of Hanthawaddy has led his soldiers through Mae Lamao Outpost in Tak Province planning to invade Ayutthaya. The army kept attacking the kingdom until it was conquested and finally became Hanthawaddy’s vassal state in 2112 BE. However, it has also been told that Ayutthaya did not collapse because of the war but evidently because of something else.

During the war between Ayutthaya and Hanthawaddy in the year 2108 BE, there was a tale about a dreadful epidemic that had not been documented. The epidemic is basically known as Cholera, but this time it has gone further by transforming itself into a deadlier kind of infectious disease. During the disaster, the dead ones were brought back to life in the form of revengeful and satanic zombies that kept chasing after people and endlessly spreading the virus, regardless of age, sex and class, so that the infected would surrender and became one of them. No one could escape, not even monk, baby, children, adolescence or elderly. They did not spare a life. And unfortunately, the virus was so fatal that it could not be cured by medicinal plants and could not be stopped by weapons.

The last group of survivors was trying to escape the threat. Kong (Pongsakorn “Toey” Mettarikanont), a temple boy, was in love with Mian (Sonya Singha), a daughter of a well-known wealthy man of the village. They both valued their love above anything else and decided to runaway together. The other survivors are Kwan (Tanapol “Tab AF” Mahathorn) a playboy and regular customer of a brothel, Ploy (Apa “Maggie” Pawilai) a deaf-mute prostitute who possessed a true beauty, Bua (Viri “Soda” Ladaphan) a female blacksmith and swordsman with a fearless infighting skill, Chan (Chalat “Neung” Na Songkhla) a selfish and greedy brothel owner who was Bua’s real enemy and his loyal followers Lek (Pruek Rattanathitinun) and Noi (Chananan Sittidet). No matter love or hate, they all had to pack together if they wish to survive.

However, there is also a drunkard from faraway called Thep (Gandhi Wasuvichayagit) who was in fact a former great swordsman during the war against Hanthawaddy. He was the only person who happened to know the only method to cease the existence of those zombies, which is to behead them, chopping their heads off completely. But how could a handful of people confront a huge mass of the extremely inhumane zombies? And how could you rest your mind believing that everyone would be able to escape?

Or is all of this a mere premonition that this apocalypse would lead to the inevitable downfall of Ayutthaya?

Peraduan Tayangan Premiere THE BLACK DEATH

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

10 Ogos 2015 (Hari Isnin)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9:00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE BLACK DEATH – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini:  www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #Juon3 kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Betul atau salah: Namakan seorang pelakon yang membintangi filem THE BLACK DEATH.

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE BLACK DEATH – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere THE BLACK DEATH – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:
9 Ogos 2015

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada GSC dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 13 Ogos 2015.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton VACATION

Zayn Malik One Direction Putus Tunang