in , ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem SICARIO : DAY OF THE SOLDADO

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi diadaptasi dari kisah benar yang cukup dramatik berjudul SICARIO : DAY OF THE SOLDADO.

Filem Sicario : Day Of The Soldado

Budiey ada 60 pass untuk korang melihat aksi pelakon hebat dalam filem ini dan seterusnya menonton filem ini di TGV 1 Utama pada 27 Jun 2018 ini.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah filem yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

[dropcap]K[/dropcap]alau nak tahu, filem arahan Stefano Sollima ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 28 Jun 2018. Filem ini adalah sebuah filem yang bergenre aksi suspen dan jenayah ini.

[pullquote align=”right”]Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang penuh dengan babak aksi mengujakan ini bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?[/pullquote]

SICARIO : DAY OF THE SOLDADO mengisahkan tentang dua agen CIA yang berusaha untuk menumpaskan penyeludupan pengganas yang dilakukan oleh pengedar dadah Mexico di sempadan Amerika Syarikat. 

Sekuel filem pertama kali dilancarkan pada tahun 2015 di Cannes Film Festival dan ternyata mendapat sambutan yang sangat baik dari penonton. 

Filem ini diangkat dari kisah sebenar yang menceritakan agen FBI yang diperintahkan oleh pemerintah Amerika Syarikat untuk memerangi pengedaran dadah. Ia harus memnuh ketua yang menguasai aktiviti pengedaran dadah tersebut di sempadan Mexico. 

Filem versi kedua ini measih menggunakan khidmat Taylor Sheridan sebagai penulis skrip. Filem ini dilakonkan oleh Benicio del Toro, Josh Brolin, Isabel Moner, Jeffrey Donovan, Manuel Garcia-Rulfo, Catherine Keener dan ramai lagi.

Apa tunggu lagi, usah tunggu-tunggu lama lagi ya untuk mendapatkan tiket bagi menonton filem ini nanti.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 28 Jun 2018, okay?

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer SICARIO : DAY OF THE SOLDADO yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai filem bergenre drama aksi ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

Peraduan Tayangan Premiere Filem SICARIO : DAY OF THE SOLDADO

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 60 tiket dan 10 L shape folder untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
27 Jun 2018 (Rabu)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.00 malam

Tempat:
TGV 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere SICARIO : DAY OF THE SOLDADO – Budiey.com. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #SicarioMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #SicarioMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.


Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan seorang pelakon utama dalam filem SICARIO : DAY OF THE SOLDADO

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere SICARIO : DAY OF THE SOLDADO – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 3

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Filem SICARIO : DAY OF THE SOLDADO

Tarikh tutup peraduan:

26 Jun 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 28 Jun 2018.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem Sicario : Day Of The Soldado

Filem Sicario : Day Of The Soldado

Filem Sicario : Day Of The Soldado

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Telemovie AKAK MEKANIK

2018 SEVENTEEN CONCERT IDEAL CUT