in , ,

Peraduan Premiere With Budiey Menonton JUPITER ASCENDING 3D IMAX

Sempena ulangtahun Blog Budiey.com yang ke-8 tahun, Budiey dengan bermurah hati ingin memberikan anda hadiah istimewa buat semua Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda semua nak tak menghadiri Tayangan Premiere JUPITER ASCENDING bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem aksi pengembaraan lakonan Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne dan ramai lagi yang penuh dengan drama dan aksi yang mendebarkan ini. Mesti meriahkan menonton filem ni ramai-ramai, kan?

Rasanya bertambah seronok dan mengujakan apabila kita semua dapat menonton dalam bentuk 3D di dewan IMAX, Sunway Pyramid.

JUPITER ASCENDING akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 5 Februari 2015.

jupiter-ascending

Sinopsis Filem JUPITER ASCENDING:

Channing Tatum and Mila Kunis star in “Jupiter Ascending,” an original science fiction action adventure from filmmakers Lana and Andy Wachowski.

Jupiter Jones (Kunis) was born under a night sky, with signs predicting that she was destined for great things. Now grown, Jupiter dreams of the stars but wakes up to the cold reality of a job cleaning other people’s houses and an endless run of bad breaks. Only when Caine (Tatum), a genetically engineered ex-military hunter, arrives on Earth to track her down does Jupiter begin to glimpse the fate that has been waiting for her all along—her genetic signature marks her as next in line for an extraordinary inheritance that could alter the balance of the cosmos.

From the streets of Chicago to far flung galaxies whirling through space, “Jupiter Ascending” is written and directed by the Wachowskis. Award-winning producer Grant Hill, with whom they have collaborated since “The Matrix” Trilogy, is producing, together with Lana Wachowski and Andy Wachowski. Roberto Malerba and Bruce Berman serve as executive producers.

Channing Tatum (“Magic Mike”) and Mila Kunis (“Oz the Great and Powerful”) lead an international cast that also includes Sean Bean (“The Lord of the Rings” Trilogy), Eddie Redmayne (“Les Misérables”), Douglas Booth (“LOL”), Tuppence Middleton (TV’s “The Lady Vanishes”), Doona Bae (“Cloud Atlas”), James D’Arcy (“Hitchcock”) and Tim Pigott-Smith (“Alice in Wonderland”).

Behind the scenes, “Jupiter Ascending” reunites the Wachowskis with their longstanding collaborators, who most recently worked with them on “Cloud Atlas.” They include Oscar®-winning director of photography John Toll (“Braveheart,” “Legends of the Fall”); production designer Hugh Bateup; editor Alexander Berner; costume designer Kym Barrett; and hair and makeup designer Jeremy Woodhead. The music is composed by Oscar® winner Michael Giacchino (“Up”).

“Jupiter Ascending” will showcase the kind of cutting-edge visual effects that have become the benchmarks of the Wachowskis’ films. Dan Glass (“Batman Begins,” “Cloud Atlas”) is the film’s visual effects supervisor, a post he has occupied for the Wachowskis since “The Matrix” Trilogy. Additionally, John Gaeta, the visual effects Oscar® winner behind “The Matrix,” is contributing to the visual effects design.

Set for release beginning February 6, 2015, “Jupiter Ascending” is a Warner Bros. Pictures presentation, in association with Village Roadshow Pictures, in association with Anarchos Productions. It will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by Village Roadshow Pictures.

Jupiterascending.net / #JupiterAscending

Peraduan Tayangan Premiere Filem JUPITER ASCENDING

Sensasi Selebriti dengan kerjasama Warner Bros. Pictures ingin menghadiahkan 130 tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

4 Februari 2015 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

IMAX 3D, TGV Sunway Pyramid

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere JUPITER ASCENDING – Budiey.com di IMAX 3D, TGV Sunway Pyramid. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #JUPITERASCENDING kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua watak utama dalam filem JUPITER ASCENDING

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere JUPITER ASCENDING – Sensasi Selebriti kerana.3… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere JUPITER ASCENDING – Sensasi Selebriti

Tarikh tutup peraduan:

2 Februari 2015 (Hari Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 5 Februari 2015.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/user/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Kejutan Menanti di Malam Gala Filem SUAMIKU, ENCIK PERFECT 10!

Donnie ADA Band Bintangi Filem CINTA DI KOTA RAJA