in , ,

Peraduan Premiere With Budiey – THE ANGRY BIRDS MOVIE

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem animasi yang cukup menarik berjudul THE ANGRY BIRDS MOVIE akan menemui penonton tidak lama lagi. Untuk kali ini, Budiey dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia mahu memberikan 157 tiket menonton secara percuma di malam tayangan Premiere With Budiey – THE ANGRY BIRDS MOVIE.

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 12 Mei 2016.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mencuit hati ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

The Angry Birds Movie Final

In the 3D animated comedy, The Angry Birds Movie, we’ll finally find out why the birds are so angry.

The movie takes us to an island populated entirely by happy, flightless birds – or almost entirely. In this paradise, Red (Jason Sudeikis, We’re the Millers, Horrible Bosses), a bird with a temper problem, speedy Chuck (Josh Gad in his first animated role since Frozen), and the volatile Bomb (Danny McBride, This is the End, Eastbound and Down) have always been outsiders. But when the island is visited by mysterious green piggies, it’s up to these unlikely outcasts to figure out what the pigs are up to.

Featuring a hilarious, all-star voice cast that includes Bill Hader (Trainwreck, Inside Out), Maya Rudolph (Bridesmaids), and Peter Dinklage (Game of Thrones), as well as Keegan-Michael Key (Key & Peele), Kate McKinnon (Saturday Night Live, next year’s Ghostbusters), Tony Hale (Veep, Arrested Development), Ike Barinholtz (The Mindy Project, Neighbors), Hannibal Buress (Broad City, Why? With Hannibal Buress), Jillian Bell (22 Jump Street), Danielle Brooks (Orange is the New Black), Latin music sensation Romeo Santos, and YouTube stars Smosh (Ian Hecox and Anthony Padilla), the Columbia Pictures/Rovio Entertainment film is directed by Fergal Reilly and Clay Kaytis, produced by John Cohen and Catherine Winder, written by Jon Vitti, and executive produced by Mikael Hed and David Maisel.

Directed by:
Fergal Reilly and Clay Kaytis

Produced by:
John Cohen
Catherine Winder

Screenplay by:
Jon Vitti

Executive Producers:
Mikael Hed
David Maisel

Cast:
Jason Sudeikis
Josh Gad
Danny McBride
Maya Rudolph
Kate McKinnon
with Bill Hader
and Peter Dinklage
Keegan-Michael Key
Tony Hale
Ike Barinholtz
Hannibal Buress
Jillian Bell
Danielle Brooks
Romeo Santos
Smosh (Ian Hecox and Anthony Padilla)

Print

Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE ANGRY BIRDS MOVIE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 157 keping tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

11 Mei 2016 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

7.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Anda ingin hadir ke acara santai ini? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE ANGRY BIRDS MOVIE – Budiey.com di GSC Mid Valley.

Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan? Pemenang dipilih berdasarkan slogan PALING KREATIF.

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/SonyPicturesMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon suara yang membintangi filem THE ANGRY BIRDS MOVIE

2. Apakah tagline filem THE ANGRY BIRDS MOVIE?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Jika saya ditakdirkan menjadi burung, saya akan …. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere With Budiey – THE ANGRY BIRDS MOVIE

Tarikh tutup peraduan:

10 Mei 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup mencuit hati dan menghiburkan jiwa ini mulai 12 Mei 2016.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dato’ Siti Nurhaliza Bakal Lancar Lagu Raya Ciptaan Pak Ngah

Trivia Sejarah ANUGERAH SERI ANGKASA Yang Anda Perlu Tahu