in , ,

Peraduan Menang Tiket Ke NIGHTS OF FRIGHT 6 di Sunway Lagoon

Hello guys! Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini! Terutamanya untuk korang yang suka serta teruja untuk merasai ketakutan! Nah! Tunggu apa lagi, sertai peraduan ini untuk mendapatkan dua pass percuma!

Setiap tahun ketika ‘Halloween’ menjelma, Sunway Lagoon berubah wajah menjadi tempat yang benar-benar menakutkan. Menanti para pengunjung yang ingin merasai serta mendekati alam mistik serta misteri, NIGHTS OF FRIGHT (NOF) 6, Sunway Lagoon memberi jaminan kepada anda kepuasan yang lebih menakutkan berbanding edisi yang sebelumnya.

Kembali untuk tahun ke 6, NOF adalah festival terbesar dan paling dinanti di Malaysia. Dari 28 September hingga 31 Oktober 2018, Sunway Lagoon menjadi tuan rumah untuk lapan rumah berhantu, empat zon menakutkan dan pelbagai aktiviti untuk memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk pengunjungnya.

Sunway Lagoon’s Night Of Fright 6

Jemput masuk ke kawasan ‘WENDIGO – THE LEGEND IN THE MIST’, dimana menempatkan mitos dan raksasa. Dalam kisah dongeng, ‘Wendigo’ muncul sebagai semangat seperti kanibal yang memakan manusia. Wendigo dikatakan mempunyai tahap kelaparan yang tidak dapat dijangkau terhadap daging manusia – tidak kira berapa banyak mereka makan, mereka masih lapar. Dan mereka menanti anda di sana.

‘PHOBIA: COULROPHOBIA – THE FEAR OF CLOWNS’ menanti mereka yang takut badut. Mereka akan sentiasa berada di dalam fikiran anda. Anda berada di rumah mereka dan hadapi mereka berhadapan. Ramai yang menyatakan bahawa badut sepatutnya membuat anda ketawa. ANDA SALAH! Ia akan menanti anda, dan hanya ada satu sahaja jalan keluar.

Horrorjuku (3)

Ingin meninggalkan kedinginan menusuk sehingga ke tulang anda, kunjungilah ‘SLAUGHTERHOUSE 13’.

Bekas rumah penyembelihan dan penyediaan daging En Chan ini telah lama ditutup dan ditinggalkan selepas seorang pekerja, Lee Lee Choong menemui jasad manusia tergantung di cangkuk di dalam peti ais di rumah penyembelih itu.

Adakah itu jasad anak yang telah lama hilang, Calvin Chan yang hilang secara misteri beberapa bulan lalu selepas bertengkar dengan ayahnya? Lee Lee Choong tidak pulih sejak kejadian itu dan kini menjaga bangunan usang sepenuh jiwanya. 

Slaughter (1)

Mampukah anda bertahan dan selamat dengan amukan zombie di ‘ZOMBIE ZOO’? Sesuatu telah menyerang hendap ke dalam kandang zoo bawah tanah yang terletak jauh di dalam gunung. Keadaanya tidak terkawal. Keganasan zombie ini telah membuak buak dan tidak sabar menanti kehadiran anda di zoo yang menakutkan ini. 

Tiada yang lebih menakutkan selain ketakutan dalam diri sendiri. Sertai ‘SCARYTALES THEATER’ untuk beberapa kisah seram yang bakal meremang bulu roma anda. Duduk dan nikmati bingkisan kisah Pontianak, Toyol, Pocong dan banyak lagi diiringi suara – suara mereka menemani anda. Mungkin mereka akan muncul bersemuka dengan anda pada malam itu. Nantikan mereka. 

Nights Of Fright 6 Di Sunway Lagoon

“Hantu berkeliaran di New York! Siapa yang anda akan panggil? The ‘GHOSTBUSTERS’ bersedia menangkap hantu hantu membuat kacau di bandar New York yang dikilaukan dengan ukiran labu yang dijadikan tanglung Datang melawat ‘HORRORWOOD STUDIOS WAX MUSEUM OF MONSTERS’ yang menempatkan watak-watak filem yang paling menakutkan sepanjang masa.”

Ianya bernyawa di malam hari dan berbeza dengan muzium yang lain! Jason, Freddy, Billy, Michael Myers dan banyak lagi menunggu kedatangan anda. Tambahkan lagi keresahan anda dengan hadapi ‘GHOST FACE – THE FACE TO MAKE YOU SCREAM IN UV3D’. Bakal mengelilingi anda dengan seribu muka dan mimpi ngeri anda menjadi realiti di rumah ini. 

Pastikan diri anda tidak terpalit dengan sumpahan dari para penyihir terhebat di zaman ini. Saksikan secara langsung, bagaimana sebuah ‘JAMPI’ dilakukan untuk melaknat musuh musuh mereka. Temui penyihir salem, dukun dan seangkatan denganya berkumat kamit membaca mantra dan melakukan upacara pemujaan. Bagi mereka yang menganggap kesakitan adalah satu kepuasan, anda dijemput menyaksikan ‘ENCLAVE OF TORTURE’ dimana menempatkan alat – alat penyiksaan pada zaman dahulu. 

NOF 6 kembali pada jam 7.30 malam – 11.30 malam setiap hari Jumaat – Ahad dari 28 September hingga 31 Oktober 2018. Tiket dijual pada harga RM69 (harga normal). Untuk maklumat lanjut mengenai Nights of Fright 6, layari sunwaylagoon.com/nof6/ 

Peraduan Menang Tiket Ke NIGHTS OF FRIGHT 6 di Sunway Lagoon

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 25 pasang (50 tiket) yang bernilai RM69 setiap satu untuk korang masuk ke NIGHTS OF FRIGHT 6 di Sunway Lagoon.

Tarikh: 28 September 2018 or 30 Sep or 7 Oct or 14 Oct or 21 Oct or 28 October 2018.

Masa:  7.30pm – 11.30pm

Tempat: Sunway Lagoon

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google+ & share di Facebook serta Twitter milik anda. Sila cari butang LIKE, butang Google+ (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan tagline untuk NIGHTS OF FRIGHT 6 kali ini
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email:

Peraduan Menang Tiket Ke NIGHTS OF FRIGHT 6 di Sunway Lagoon

Tarikh tutup peraduan:

27 September 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sunway Lagoon Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Nights Of Fright 6 Di Sunway Lagoon
Nights Of Fright 6 Di Sunway Lagoon
Nights Of Fright 6 Di Sunway Lagoon
Scarecrow (4)
Clown (4)
Ghost Face (3)

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fad Terkilan Abam Tak Berjaya Ke Final

LUAR BIASA! Walau Ada Jangkitan Membran Mata, Ismail Izzani Tetap Perform di Super Spontan