in ,

Peraduan Menang Tiket Konsert Wings Menakluk Kosmos

Wings bakal turun padang lagi! Kali ini berbekalkan lagu-lagu baru yang terdapat dalam album ketujuh belas mereka iaitu Menakluk Kosmos yang sudah pun berada di pasaran sejak 22 Mei lalu. Kini grup Wings bersedia untuk menemui para peminat yang menunggu sekian lama untuk mendengarkan lagu-lagu baru ini dimainkan secara live di depan mereka.

Dan sudah tentunya lagu-lagu seperti Bisa Yang Tertunda, Ingatkan Dia, Peti Pandora Mu, Raja Segala Duri, Segitiga Piramida dan Penanti telah ‘masak’ dipendengaran para peminat grup yang ditubuhkan pada tahun 1985 ini. Hanya tunggu masa untuk dibawakan secara langsung di lokasi-lokasi terpilih.

Penaklukan Wings akan bermula di Pulau Pinang, Terengganu dan Melaka sebagai venue awal. Konsert dengan durasi 180 minit ini bertujuan bagi menyemarakkan lagi lagu-lagu baru album Menakluk Kosmos di ingatan dan hati sanubari para peminat khususnya Sayap Sayap Wings yang berada di sekitar Malaysia.

Kepada warga Pulau Pinang khususnya, inilah peluang korang nak menang tiket.

Konsert Wings Menakluk Kosmos

TARIKH : 27 DISEMBER 2014
WAKTU : 8.45 MALAM
LOKASI : Tapak Ekspo, Seberang Jaya, Pulau Pinang

LAN_8967

Peraduan Menang Tiket Konsert Wings Menakluk Kosmos

[dropcap]R[/dropcap]amai pembaca yang tak sabar untuk memenangi tiket dari Budiey.com. Okay, jangan risau, Budiey ingin memberi peluang kepada anda khususnya peminat kumpulan Wings. Budiey ada 10 tiket untuk diberikan kepada 5 orang pembaca Budiey.com (setiap pembaca yang menang akan dapat dua keping tiket) dengan hanya menyertai peraduan di bawah ini. Good luck buat semua ya!

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook & Twitter milik anda, sila berikan komen apa sahaja berkenaan dengan Konsert Wings Menakluk Kosmos di ruangan komen yang disediakan. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini.

2. Sila LIKE Fanpage Budiey.com : www.facebook.com/budieydotcom , Follow Twitter : @Budiey & Instagram: Budiey & hashtag #BudieyDotCom

3. Sila cipta slogan kreatif anda dan ada 3 perkara wajib anda perlu buat:

 1. Tulis slogan anda itu pada ruangan komen di entri blog ini.
 2. Hantar slogan itu ke emel budiey.
 3. Akhir sekali anda WAJIB juga tweet slogan paling kreatif yang anda reka itu di Twitter anda dengan tag @budiey

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #KonsertWings. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Tweet Slogan: Saya mahu ke #KonsertWings kerana…. (tidak lebih dari 140 huruf)

4. Sila cipta slogan paling kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter anda dengan hashtag yang diberikan.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #KonsertWings. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu ke #KonsertWings bersama Budiey kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Lengkapkan slogan ini dengan kreatif:

Saya mahu ke Konsert Wings Menakluk Kosmos kerana…. (tidak lebih daripada 30 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Peraduan Menang Tiket Konsert Wings Menakluk Kosmos

Tarikh tutup peraduan:

25 Disember 2014

SYARAT & PERATURAN:

 1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
 2. Pertandingan ini adalah terbuka kepada mereka yang berumur 18 tahun ke atas sahaja
 3. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
 4. Pemenang perlulah memberikan butir-butir peribadi yang lengkap seperti Nama, No. Kad Pengenalan, Alamat, Nombor Telefon dan Alamat E-mel sebelum layak memenangi tiket yang ditawarkan
 5. Pemenang perlulah menjawab soalan yang diberikan dengan tepat dengan slogan paling kreatif untuk memenangi tiket yang ditawarkan
 6. Setiap orang hanya dibenarkan menghantar satu penyertaan. Mereka yang menghantar lebih dari satu akan dibatalkan kelayakan.
 7. Hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan pihak penganjur mempunyai hak untuk menukar hadiah dengan sesuatu yang mempunyai nilai yang sama tanpa notis terdahulu.
 8. Keputusan juri adalah muktamad.
 9. Pihak penganjur adalah tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa maklumat yang tidak betul atau tidak tepat yang dihantar oleh para peserta dan tidak boleh dipertanggungjawabkan ke atas apa-apa kesilapan, ketinggalan, gangguan, pemotongan, kecacatan, kelewatan dalam operasi atau transmisi dalam pertandingan ini
 10. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Blog Sensasi Selebriti.
 11. Pihak penganjur berhak untuk meminda Terma dan Syarat pada bila-bila masa tanpa notis terdahulu

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Wings kerana sudi memberi hadiah tiket kepada pembaca Budiey.com.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Premiere With Budiey Menonton NIGHT AT THE MUSEUM: SECRET OF THE TOMB

Peraduan Menangi Wang Tunai KOMEN SINAR