in , ,

Peraduan Jom Menonton Filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE

Nah! Ini adalah hadiah istimewa buat semua pembaca setia yang melayari blog ini! Jadi, apa tunggu lagi, cepat sertai peraduan ini untuk memenangi hadiah merchandise dan tiket menonton filem ini di malam premiere, gais!

Filem berjudul SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE adalah sebuah filem lanjutan dari Spider-Man: Into The Spider-Verse akan ditayangkan pada 1 Jun 2023.  

Pengisi suara filem ini ialah Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Ishak, Jaka Johnson, Issa Rae, dan Brian Tyree Henry. 

SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE

Sinopsis Filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER VERSE menceritakan tentang perjalanan Miles Morales yang berusaha menjalani kehidupannya di semestanya dengan normal. Meski dia harus dihadapkan dengan kedua orang tuanya yang tidak puas akan nilai akademiknya.

Selain menghadapi kedua orang tuanya, Miles juga berusaha menyembunyikan identitinya sebagai Spider-Man dari kedua orang tuanya. Namun, Miles tetap melanjutkan tugasnya sebagai “the friendly neighborhood Spider-Man” yang memberantas kejahatan di Brooklyn.

Miles bertemu dengan seorang dari semesta lain bernama Jonathan Ohnn atau The Spot. Tubuh The Spot dipenuhi dengan bintik hitam sesuai namanya dan memiliki kekuatan untuk menjelajahi semesta.

Suatu hari, Gwen Stacy atau Spider Woman mengunjungi Miles dan membawanya menjelajahi semseta. Gwen diperkenalkan dengan sejumlah Spider-People dari semesta lain, salah satunya adalah O’Hara. 

O’Hara bertugas memimpin Spider-Force dan melindungi multiverse. Namun, terjadi sebuah konflik dan membuat Miles berhadapan dengan dua pilihan sulit, iaitu menyelamatkan orang yang dicintai atau menyelamatkan semua semesta. Miles meyakinkan O’Hara bahwa dia boleh memilih keduanya, namun jawabannya tidak memuaskan O’Hara.

Saksikan kisah selanjutnya di pawagam mulai 1 Jun 2023. 

Peraduan Tayangan Premiere Filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE

Sensasi Selebriti dengan kerjasama Sony Pictures Entertainment (Malaysia) ingin menghadiahkan barangan merchandise dan 40 keping tiket menonton filem ini untuk pembaca setia Budiey.com.

Bag_For_Life
5 pcs x SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDER-VERSE BAG FOR LIFE
Button_Badge_Set
10 pcs x SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDER-VERSE BUTTON BADGE SET
Squishy

10 pcs x SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDER-VERSE SQUISHY

Info Tayangan Premiere Filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE:

Tarikh: 31 Mei 2023, Rabu

Masa Tayangan: 8:45 malam

Lokasi: TGV 1UTAMA

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @budiey. Untuk info lanjut tentang filem ini, anda juga diwajibkan untuk ‘Like’ Facebook Sony Pictures Malaysia dan ‘Follow’ Twitter & Instagram @sonypicturesmy

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon utama filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE

3. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menonton filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE di pawagam kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada: [email protected]

dengan tajuk email: Tayangan Filem SPIDER-MAN ACROSS THE SPIDERVERSE – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

30 Mei 2023

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Untuk info lanjut tentang filem ini, anda dijemput untuk ‘Like’ Facebook Sony Pictures Malaysia dan ‘Follow’ Twitter & Instagram @sonypicturesmy

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Terima kasih kepada Sony Pictures Entertainment dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Samsung Perkenal TV Neo QLED & Peti Sejuk BESPOKE Baharu

Syabil Zulkufli

Syabil Zulkufli Kisah Tentang Menyukai Seseorang Melalui Lagu Dunia Kita