in ,

Peraduan Jom Menonton Filem Istanbul Aku Datang di Budiey.com

Salam pembaca Sensasi Selebriti sekalian,

Nak menang hadiah tak? Jom sertai peraduan ini!

Filem Istanbul Aku Datang, arahan Bernard Chauly, adalah sebuah filem hasil kerjasama Grand Brilliance dan Red Films dan akan membuka tirai di pawagam pada 8 November 2012 di seluruh negara. Filem ini dilakonkan oleh Lisa Surihani, Tomok, Beto Kusyairy dan Aizat Amdan.

Poster Istanbul Aku Datang

SINOPSIS FILEM ISTANBUL AKU DATANG:

Dian adalah seorang gadis yang periang dan manja. Keinginannya cuma satu – untuk berkahwin dengan teman lelakinya, Azad. Masalahnya, Azad kini sedang mengikuti kursus perubatan di Istanbul, dan kursus ini tempohnya enam tahun! Tempoh itu nyata terlalu lama, lalu Dian berazam untuk ke Istanbul dan mendapat lamaran perkahwinan dari Azad, supaya mereka boleh segera berkahwin dan dia boleh tinggal di Istanbul bersama Azad sementara Azad meneruskan pengajiannya. Malang sekali, bila tiba di Istanbul Dian disambut tawar oleh Azad. Azad risau yang kehadiran Dian akan mengganggu konsentrasinya. Dia juga tidak senang yang Dian menumpang di flatnya, yang dikongsi dengan dua orang kawan-kawannya yang lain. Mahu tidak mahu, terpaksalah Dian mencari rumah baru. Namun, ia tidaklah semudah yang disangka. Setelah membayar sewa tiga bulan untuk pangsapuri pilihannya, dia mendapati yang dia telah ditipu – rumah itu sudah pun diduduki, oleh seorang lelaki Melayu bernama Harris! Oleh kerana tuan rumah yang sebenar telah pergi bercuti, terpaksalah mereka tinggal sebumbung buat sementara waktu kerana kedua-duanya berkeras bahawa mereka masing-masing berhak tinggal di situ. Perang dingin pun bermula antara mereka, kerana masing-masing merasakan yang teman serumahnya begitu menjengkelkan! Pada masa yang sama, Dian terpaksa merahsiakan situasinya dari Azad, yang pastinya akan mengamuk jika dia mendapat tahu yang Dian tinggal serumah dengan seorang lelaki! Bagaimanakah kesudahan perang antara dua teman serumah ini? Dan berjayakah Dian kembali ke Kuala Lumpur dengan cincin pertunangan dari Azad?

Trailer Filem Istanbul Aku Datang:

Saksikan babak-babak romantik komedi lakonan hebat Lisa Surihani, Tomok dan Beto Kusyairi dalam filem ini mulai 8 November ini di pawagam berhampiran anda!

  •  1 x beg tangan dari Radley bernilai RM700
  •  1 x travel tote bag dari LeSportsac bernilai RM500
  • 5 x cash voucher dari Secret Recipe bernilai RM50 setiap satu
  • 5 x pasang tiket in-season untuk menonton Istanbul Aku Datang di GSC / Cathay Cinemas, yang boleh digunakan 1 minggu selepas tayangan IAD bermula

Anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah & slogan:

Soalan 1:
Namakan 3 pelakon utama filem ini?

Soalan 2:
Namakan pengarah filem ini

Soalan 3:
Bilakah filem ini akan ditayangkan di pawagam?

Sila lengkapkan slogan ini tidak melebihi 15 patah perkataan:

Saya mahu menonton filem Istanbul Aku Datang kerana… (tidak lebih dari 30 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 3

Tarikh tutup peraduan:

18 November 2012

Tajuk Email: Peraduan Jom Menonton Filem Istanbul Aku Datang di Budiey.com

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Hadiah akan dihantar melalui pos dan untuk sekitar Kuala Lumpur perlu mengambilnya dari Budiey.
  4. Keputusan juri adalah muktamad.
  5. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Hadiah ditaja oleh Radley, LeSportsac dan Secret Recipe. Terima kasih juga buat Grand Brilliance.

Radley, Lesportsac Dan Secret Recipe

Radley, Lesportsac Dan Secret Recipe

Ini dia, kek Turkish Indulgence, kek terbaru dari Secret Recipe, yang diilhamkan oleh filem Istanbul Aku Datang. Yummeh!

Radley, Lesportsac Dan Secret Recipe

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Team AirAsia-SIC-Ajo Rider Zulfahmi Khairuddin

Pengarah Filem Budak Kelantan Ambil Cabaran Tattoo Gestapo