in , ,

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem WONDER WOMAN

Salam semua Budieyators dan juga pembaca Budiey.com yang budiman,

Bagi memeriahkan lagi acara Premiere With Budiey penghujung bulan Mei 2017 ini, Budiey.com ingin menjemput Budieyators semua bersama selebriti untuk menonton sebuah filem aksi yang pastinya korang akan teruja untuk menontonnya. Filem yang Budiey maksudkan ialah filem WONDER WOMAN.

Buat pertama kalinya, seorang superhero wanita diangkat sebagai tajuk filem sebuah filem. Filem yang menampilkan Gal Gadot sebagai Wonder Woman diarahkan oleh Patty Jenkins.

Trailer rasmi yang dilancarkan beberapa bulan lalu sedikit banyak memang telah menunjukkan apa yang akan terjadi dalam filem adaptasi komik DC ini. Namun, semua itu belum menggambarkan garis besar jalan ceritanya. Para penonton hanya ditunjukkan aksi pertarungan dan apa yang akan terjadi nanti… perlulah ditonton seterusnya di pawagam.

[dropcap]F[/dropcap]ilem WONDER WOMAN mengisahkan tentang asal-usul watak ini di mana beliau sebenarnya bernama Diana merupakan seorang seorang puteri Amazon.

Sebelum bergelar Wonder Woman, dia merupakan Diana, puteri Amazons, yang dibangkitkan di syurga pulau terlindung dan dilatih untuk menjadi pahlawan yang perkasa dan sukar untuk ditewaskan. Apabila seorang juruterbang Amerika kemalangan di negara mereka dan bermulanya konflik besar-besaran membara di dunia luar, Diana meninggalkan rumahnya, dan begitu yakin untuk menghentikan ancaman.

Sebelum apa-apa, Budiey mahu korang tonton trailer filem penuh dramatik dan aksi WONDER WOMAN di mana anda dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa ke pawagam. Beberapa orang selebriti dan influencers juga akan dijemput untuk memeriahkan tayangan ini.

Budiey kira, ramai yang super-duper excited nak tengok movie Hollywood yang dengan drama aksi yang sungguh suspen ni.

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 1 Jun 2017.

Untuk kalian yang menyukai filem aksi, pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Wonder Woman

Sinopsis Filem WONDER WOMAN

“Wonder Woman” hits movie theaters around the world this summer when Gal Gadot returns as the title character in the epic action adventure from director Patty Jenkins (“Monster,” AMC’s “The Killing”).

Joining Gadot in the international cast are Chris Pine (the “Star Trek” films), Robin Wright (“The Girl with the Dragon Tattoo,” Netflix’s “House of Cards”), Danny Huston (“Clash of the Titans,” “X-Men Origins: Wolverine”), David Thewlis (the “Harry Potter” films, “The Theory of Everything”), Connie Nielsen (Fox’s “The Following,” “Gladiator”), Elena Anaya (“The Skin I Live In”), Ewen Bremner (“Exodus: Gods and Kings,” “Snowpiercer”), Lucy Davis (“Shaun of the Dead,” FX’s “Better Things”), Lisa Loven Kongsli (upcoming “Ashes in the Snow”), Eugene Brave Rock (AMC’s “Hell on Wheels”) and Saïd Taghmaoui (“American Hustle”).

Before she was Wonder Woman, she was Diana, princess of the Amazons, raised on a sheltered island paradise and trained to be an unconquerable warrior. When an American pilot crashes on their shores and tells of a massive conflict raging in the outside world, Diana leaves her home, convinced she can stop the threat.

Fighting alongside man in a war to end all wars, Diana will discover her full powers…and her true destiny. Patty Jenkins directs the film from a screenplay by Allan Heinberg, story by Zack Snyder & Allan Heinberg and Jason Fuchs, based on characters from DC. Wonder Woman was created by William Moulton Marston.

The film is produced by Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder and Richard Suckle, with Stephen Jones, Geoff Johns, Jon Berg, Wesley Coller and Rebecca Steel Roven serving as executive producers. Joining Jenkins behind the camera are director of photography Matthew Jensen (“Chronicle,” “Fantastic Four,” HBO’s “Game of Thrones”), Oscar-nominated production designer Aline Bonetto (“Amélie,” “A Very Long Engagement,” “Pan”), Oscar-winning editor Martin Walsh (“Chicago,” “Jack Ryan: Shadow Recruit,” “V for Vendetta”), and Oscar-winning costume designer Lindy Hemming (“The Dark Knight” trilogy, “Topsy-Turvy”).

The music is by composer Rupert Gregson-Williams (“Hacksaw Ridge,” “The Legend of Tarzan”). Warner Bros. Pictures presents, in association with Tencent Pictures, an Atlas Entertainment/Cruel and Unusual production, “Wonder Woman.”

The film is scheduled for release beginning June 2, 2017, and will be distributed worldwide by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company. www.wonderwomanfilm.net

More info: batmanvsupermandawnofjustice.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem WONDER WOMAN

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 110 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

30 Mei 2017 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.30 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere WONDER WOMAN  – Budiey.com di GSC Pavilion KL. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #WonderWomanMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Hanya followers Budiey.com sahaja yang layak menyertai peraduan ini

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/warnerbrosmalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey #WonderWomanMY. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #WonderWomanMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah filem WONDER WOMAN

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere WONDER WOMAN  – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 3

dengan tajuk email: Tayangan Premiere WONDER WOMAN

Tarikh tutup peraduan:

29 Mei 2017 (Hari Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 1 Jun 2017.

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman

Wonder Woman

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Menang Tiket Konsert Mini Joox Live With Nidji

Album SimetriSiti Laris di Pasaran Dapat Sambutan dari Peminat