in , ,

Pengarah Filem Kini Menjadi Penjual Nasi Lemak Mohon Sokongan Orang Ramai

Dalam langkah berani yang mengulangi usaha mengejar semangat sebenar seseorang, pengarah muda filem Tamil di Malaysia, Kabilan Plondran telah meninggalkan keselamatan pekerjaan konvensional di Seremban beberapa tahun dahulu untuk memulakan perjalanan beliau ke dunia pengarahan filem.

Berbekalkan visi yang menarik dan dorongan yang tidak mengalah, Kabilan kini mencari sokongan orang ramai untuk membawa ciptaan sinematiknya ke layar perak.

Setelah berpindah ke Kuala Lumpur, Kabilan telah mencipta banyak karya yang dinikmati oleh kebanyakan anak muda Malaysia.

Pengarah Filem Kini Menjadi Penjual Nasi Lemak Mohon Sokongan Orang Ramai

Pengarah Filem Terpaksa Jual Nasi Lemak Untuk Sara Hidup, Kini Mohon Sokongan Orang Ramai Menonton Filem NINAIVO ORU PARAVAI di Pawagam

Sejak mula pandemik, Untuk menyara kehidupan dan kos perubatan yang menghidap kanser, Kabilan menjaja nasi lemak di tepi jalan dan bertungkus lumus mengumpul wang untuk keluarga dan  merealisasikan impiannya untuk membawa pengarahan yang siap iaitu NINAIVO ORU PARAVAI  cerita beliau kepada orang ramai melalui filemnya.

Kabilan Plondran

Beliau tidak lagi dapat bekerja pekerjaan konvensional kerana beliau memerlukan masa untuk fokus pada masa hadapannya dalam industri filem Tamil di Malaysia. 

Sebagai bakat yang baru dalam industri perfileman Malaysia, Kabilan menjangkau masyarakat untuk mendapatkan sokongan dalam menjadikan impiannya menjadi kenyataan.

Beliau yakin dengan kekuatan sokongan kolektif, menekankan bahawa setiap sumbangan, sama ada besar atau kecil, akan memainkan peranan penting dalam menjadikan visi sinematiknya hidup dan kerja keras beliau selama ini akan membuahkan hasil.

Filem terbaru Kabilan bertajuk ‘Ninaivo Oru Paravai’(NOP) telah dikeluarkan di pawagam beberapa hari yang lalu dan filem ini adalah salah satu kebanggaan Kabilan yang ingin dikongsi dengan orang ramai. 

Pengarah Filem Kini Menjadi Penjual Nasi Lemak Mohon Sokongan Orang Ramai

 “Filem Tamil Malaysia yang ditayangkan selepas pandemik secara umumnya tidak berjaya di box office, kerana itu juga kita mulakan kempen #NOP2milion.

Kempen #NOP2million dimulakan dengan sasaran kutipan tiket sebanyak RM2 juta selain menggalakkan penonton ke pawagam,”

“Dengan sokongan tidak berbelah bahagi seperti inilah akan memberikan kami orang seni untuk lebih berjaya sehingga ke peringkat antarabangsa,”

– Kabilan
Pengarah Filem Kini Menjadi Penjual Nasi Lemak Mohon Sokongan Orang Ramai

Filem ini berkisar tentang seorang penyanyi terkenal yang tidak ingat masa lalunya dan bertemu dengan seorang pemuzik jalanan serta jatuh cinta pada muziknya. 

Kabilan dan pasukan NOP berharap orang ramai turut mengunjungi pawagam sementara filem ini ditayangkan dan memberi sokongan kepada masyarakat Tamil yang sedia berkorban dan bertungkus lumus untuk mencapai impian mereka.

Pengarah Filem Kini Menjadi Penjual Nasi Lemak Mohon Sokongan Orang Ramai

Takdir pasukan ini adalah terpulang pada orang ramai yang boleh menjadi sebahagian daripada kejayaan ini dan berpeluang menolong pengarah-pengarah tempatan berjaya dalam industri ini.

Adakah masyarakat Malaysia boleh memberi sokongan kepada Kabilan atau haruskah beliau kembali menjual nasi lemak untuk terus berjuang menjadi pengarah filem Malaysia yang unggul. Takdir Kabilan, kini di tangan anda. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

tony fernandes airasia-2020

Rekaan Pesawat Khas AirAsia Tribute Buat Datuk Irene Benggon Charuruks

SHUIB

Shuib Tinggalkan Stesen Radio Suria FM Sebab Nak Fokus Bisnes