in , ,

Pengambaran Drama Siri BERLIN Bermula, Netflix Umum Barisan Pelakon

Pada jam 10 malam ini, satu sidang media pengumuman sebuah drama siri terbaharu dari Netflix berjudul BERLIN telah diadakan.

Drama Siri yang akan memulakan pengambaran ini adalah cebisan spinoff daripada drama siri popular, Money Heist akan memulakan pengambaran di lokasi tidak lama lagi. Pastinya ramai peminat yang sudah menonton Money Heist teruja mendengar berita ini!

Turut hadir di sidang media ini ialah Álex Pina (Creator), Esther Martínez Lobato (Creator), Pedro Alonso (Berlin) dan yang pastinya barisan pelakon lain. 

Pelakon yang diumumkan di satu sidang media ini ialah Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas, Julio Peña Fernández dan Joel Sánchez.

Pengambaran Drama Siri BERLIN Bermula, Netflix Umum Barisan Pelakon

Semasa intro sidang media memperkenalkan barisan pelakon, satu gimik telah dibuat di mana ada satu babak pembidaan telah dijalankan. Tiba-tiba lampu dipadamkan ketika sedang sesi pembidaan. 

Namun setelah 30 saat, lampu dihidupkan kembali dengan menampilkan enam orang pelakon utama drama siri BERLIN. 

Turut dipersembahkan juga sebuah video montaj memperkenalkan barisan pelakon. 

Pengambaran Drama Siri BERLIN Bermula, Netflix Umum Barisan Pelakon

Kemudian setiap orang pelakon telah memperkenalkan diri dan juga menerangkan karakter masing-masing.

“Hanya ada sepuluh perkara yang boleh mengubah hari yang mengerikan menjadi hari yang indah. Yang pertama ialah cinta. Dan sebenarnya, itu tidak berlaku. Isteri ketiga saya baru sahaja meninggalkan saya…Yang kedua adalah harta rampasan lebih daripada sepuluh juta euro. Tetapi ia juga tidak berlaku. Kami akan mencuri pautan kepada rompakan yang lebih besar, hari ini adalah mudah. Tetapi jika anda mengalami hari yang buruk, anda akhirnya boleh membawa seorang lelaki yang sengsara ke lututnya dan membidik kepalanya.” Beginilah episod pertama bermula.

Netflix telah memperkenalkan hari ini pada sidang akhbar di Madrid permulaan penggambaran dan pelakon baharu Berlin, spin-off La casa de papel yang mengikuti rompakan paling luar biasa bagi watak ikonik yang dilakonkan oleh Pedro Alonso.

Dalam kata-kata penciptanya Esther Martínez Lobato dan Álex Pina semasa sidang akhbar:

“Watak Berin mempunyai personaliti yang paling berkilauan untuk meletakkannya di alam semesta yang lain. Kami menyukai idea untuk memperkenalkan kumpulan baru di sekitar Berlin dalam keadaan emosi yang berbeza.”

– Esther Martínez Lobato dan Álex Pina
Pengambaran Drama Siri BERLIN Bermula, Netflix Umum Barisan Pelakon

Pedro Alonso (La casa de papel) kembali kepada peranan Berlin yang hedonistik dan bijak. Di sampingnya, geng baharunya: Michelle Jenner (Isabel) memainkan watak Keila, seorang yang terkenal dalam kejuruteraan elektronik; Tristán Ulloa (Fariña) masuk ke dalam kulit Damián, seorang profesor dermawan dan orang kepercayaan Berlin; Begoña Vargas (Selamat Datang ke Eden) memainkan Cameron, kamikaze yang sentiasa hidup di pinggir; Julio Peña Fernández (Through My Window) menghidupkan Roi, pengawal setia Berlin; dan Joel Sánchez memainkan Bruce, lelaki yang tidak henti-henti beraksi dalam kumpulan itu.

Pengambaran Drama Siri BERLIN Bermula, Netflix Umum Barisan Pelakon

Semasa sidang akhbar, Pedro Alonso mendedahkan bagaimana skrip untuk siri itu bermula, 

“Hanya ada sepuluh perkara yang boleh mengubah hari yang mengerikan menjadi hari yang indah. Yang pertama ialah cinta. Dan sebenarnya, itu tidak berlaku. Isteri ketiga saya baru sahaja meninggalkan saya…Yang kedua adalah harta rampasan lebih daripada sepuluh juta euro. Tetapi ia juga tidak berlaku. Kami akan mencuri pautan kepada rompakan yang lebih besar, hari ini adalah mudah. Tetapi jika anda mengalami hari yang buruk, anda akhirnya boleh membawa penderitaan ke lututnya dan membidik kepalanya.”

Lapan episod siri ini, yang dicipta oleh Esther Martínez Lobato (La casa de papel, Sky Rojo) dan Álex Pina (La casa de papel, Sky Rojo), ditulis oleh David Oliva, David Berrocal, Esther Martínez Lobato dan Álex Pina dan akan diarahkan oleh Albert Pintó (Sky Rojo, Malasaña 32), David Barrocal (Sky Rojo, La casa de papel) dan Geoffrey Cowper (Day Release).

Siri ini akan memulakan penggambaran pada 3 Oktober di Paris dan akan berlangsung selama beberapa minggu antara ibu kota Perancis dan Madrid.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tentang Perbicaraan Kes Ustaz Ebit Lew, Saksi Mula Bongkar Perkara Ini

JOHAN ISHAK AWESOME TV

Awesome TV 2023 Screening Perkenal Pelbagai Program Menarik