in ,

Paradigm Mall Mengesahkan Kakitangan Outlet Positif untuk Covid-19

Pihak pengurusan Paradigm Mall Petaling Jaya mengesahkan anggota kakitangan dari Brands Outlet di bangunannya telah diuji positif untuk Covid-19.

GAMBAR HIASAN

Dalam satu kenyataan hari ini, pihak pengurusan pusat beli-belah mengatakan bahawa gerai, yang terletak di tingkat bawah premis, telah diperintahkan untuk ditutup serta-merta dan menjalani proses pembersihan secara menyeluruh.

Pesakit belum memasuki premis sejak 3 Oktober dan dia cuti tahunan dari 27 September hingga 1 Oktober.

“Dia hanya dilaporkan bekerja pada hari Jumaat, 2 Oktober, di mana outlet mengesahkan bahawa suhunya di bawah 37.5 darjah Celcius dan dia tidak menunjukkan gejala.

“Dia mempunyai rakan sebilik, yang baru pulang dari Sabah pada 27 September. Yang terakhir ini bukan anggota kakitangan kedai atau kedai lain di pusat membeli-belah.

“Selepas itu, kakitangan tersebut dihubungi dan diberitahu oleh Kementerian Kesihatan bahawa rakan sebiliknya telah diuji positif untuk Covid-19.

“Oleh itu, pesakit memohon cuti perubatan mulai 3 Oktober, untuk menjalani ujian sendiri dan tidak pernah melaporkan diri ke tempat kerja atau memasuki pusat membeli-belah sejak itu,”

Pengurusan pusat membeli-belah akan memberikan sokongan yang diperlukan kepada pesakit dan pekerja outlet yang terjejas.

“Rakan sekerja pesakit, serta individu yang telah berhubungan langsung dengannya sedang dikesan, diberitahu dan dinasihatkan untuk segera menjalani kuarantin diri.

“Mereka juga disarankan untuk segera mendapatkan bantuan perubatan jika mereka mulai menunjukkan gejala atau merasa tidak sihat.”

Pengurusan pusat membeli-belah memberi jaminan kepada penyewa, vendor dan pelanggannya bahawa kejadian itu tetap berlaku sebagai kes terpencil.

“Kami melakukan sanitasi setiap hari di kawasan pusat membeli-belah setiap dua jam di kawasan sentuhan tinggi.

“Kami tidak pernah berhenti melakukan prosedur pemeriksaan suhu yang ketat.

“Pelanggan kami mesti memakai topeng muka setiap saat. Kami telah menyediakan pintu masuk terhad di pusat membeli-belah untuk kawalan orang ramai yang lebih baik.

“Kami juga mendorong kerap mencuci tangan dan membersihkan diri, serta memastikan pelanggan kami melakukan latihan jarak jauh sepanjang masa.”

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Zulkifli Mohamad | 19

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Zulkifli Sah Positif Covid-19

Sarah Hildebrand | 20

Sarah Hildebrand Sakit Hati, Ada Orang Sekat Rezeki, Patutlah Tiada Tawaran Berlakon