in , ,

Pagi Hingga Malam, Galaxy Watch5 Sesuai untuk Segala Aktiviti Sepanjang Hari

Anda mempunyai rutin harian yang anda suka lakukan dari pagi hingga malam. Jam tangan membantu anda menjejaki masa, memberitahu anda bila tiba masanya untuk memulakan sesuatu dan bila tiba masanya untuk berhenti.

Tetapi Galaxy Watch5 boleh membantu anda dengan lebih baik dengan memberitahu anda prestasi yang anda lakukan untuk aktiviti sepanjang hari. Biarkan hari bermula…

7:00am – Masa untuk mengukur komposisi badan

Penggera anda berbunyi dan anda bangun dari katil. Ia adalah masa terbaik untuk mengukur komposisi badan anda – pada waktu pagi, sejurus selepas anda melawat bilik mandi, sebelum anda bersenam, makan, minum atau mandi. Galaxy Watch5 anda membantu anda memantau Komposisi Badan dengan penderia Analisis Impedans Bioelektrik yang mengukur segala-galanya, daripada peratusan lemak badan kepada berat otot rangka. Ia memberi anda cerapan tentang cara mengubah gaya hidup, pelan senaman atau amalan penjagaan kesihatan anda. Mengukurnya dengan kerap adalah penting dalam membantu anda memahami perkara yang perlu anda lakukan untuk menjadi lebih sihat dan mengurangkan risiko penyakit. Dengan jam tangan, anda boleh menjejaki kemajuan anda dalam perjalanan anda untuk menjadi lebih sihat.

Galaxy Watch5+Galaxy Watch5 Pro - Bp _ Ecg

12:00pm – Masa untuk makan tengah hari yang berkhasiat

Di tempat kerja, anda tidak sabar untuk makan tengah hari. Anda telah menyediakan hidangan yang lazat dan sihat. Menggunakan apl Samsung Health dan Galaxy Watch5 anda, anda boleh memantau pengambilan pemakanan anda, untuk memastikan anda mematuhi matlamat makan anda. Sebagai contoh, anda boleh mencipta defisit kalori untuk menurunkan berat badan dan memantau pengambilan protein anda untuk tujuan pembinaan otot. Ini juga merupakan sebahagian daripada mencapai matlamat komposisi badan anda.

3:00pm – Masa untuk memantau BP & ECG anda

Hari berlalu, ia mula menjadi sibuk, dan anda berasa tekanan meningkat. Anda mengambil nafas pendek dan ketik jam tangan anda untuk mengukur tekanan darah dan ECG anda. Dibina dengan penderia Photoplethysmogram (PPG) dan ECG, anda boleh mengukur tekanan sistolik dan diastolik, kadar nadi dan isyarat elektrik yang dihasilkan oleh jantung anda. Data ini direkodkan dalam apl Samsung Health Monitor Blood Pressure dan apl Samsung Health Monitor ECG. Anda tahu kepentingan menjejak bacaan BP dan ECG dengan kerap dan mendapatkan nasihat daripada profesional penjagaan kesihatan yang berkelayakan, jadi selain daripada melakukan pemeriksaan biasa anda, Galaxy Watch5 kini ialah peranti pemantauan kecergasan peribadi anda yang melengkapkan lawatan anda ke doktor.

Body Composition

10:00 malam – Masa untuk kesedaran dan meditasi

Sekarang pukul 10 malam dan anda sedang bersedia untuk berehat untuk hari itu. Anda membuka apl Samsung Health, pilih ‘Discover’ dan ketik ‘Mindfulness.’ Dari sana anda boleh memilih program meditasi berpandu, Sleep Stories dan pelbagai pilihan muzik yang menenangkan. Malam ini, anda pilih meditasi. Ia adalah pilihan yang baik dan ia sentiasa membantu anda hanyut ke tanah yang lena. Selepas berehat malam yang baik, anda sudah bersedia untuk menangani keesokan harinya!

Dapatkan Pelan Samsung Care+ 1 Tahun Percuma

Beli Galaxy Watch5 Pro dari sekarang hingga 31 Mei 2023 untuk mendapatkan Pelan Samsung Care+ 1 Tahun percuma untuk kerosakan tidak sengaja dan cecair dengan perkhidmatan sokongan peranti bernilai RM149. Untuk maklumat lanjut, pergi ke: https://www.samsung.com/my/offer/2023-impian-raya-bersama/mobile/

Kv-Package-R2

Dapatkan sehingga RM500 nilai overtrade

Mulai 27 Mac 2023, dapatkan sehingga RM500 nilai terlebih dagangan apabila anda menukar masuk Galaxy Watch3 dan Galaxy Watch Active 2 anda untuk siri Galaxy Watch5.

Ceriakan hari anda dari pagi hingga malam dengan Galaxy Watch5 Pro | Galaxy Watch5:

• Samsung Galaxy Watch5 Pro: KLIK SINI

• Samsung Galaxy Watch5: KLIK SINI

• Samsung Health: KLIK SINI

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Yuna

Selepas 7 Tahun, Yuna Kembali Dengan Single Melayu Berjudul MENANTI

Nd Lala

Isteri ND Lala Failkan Cerai