in ,

P. Ramlee The Musical @ Esplanade & Istana Budaya

Impian dan doa penerbit dan pelakon ternama, Tiara Jacquelina termakbul juga apabila Teater Muzikal P. Ramlee The Musical diberi peluang untuk membuat pementasan sekali lagi di Istana Budaya selama kira-kira tiga minggu bermula 28 Mei depan.

Selain itu, tuah lain datang lagi menyinggahi hidup Tiara Jacquelina apabila Teater Muzikal P. Ramlee The Musical akan dipentaskan buat pertama kalinya di Esplanade, Singapura pada 17 Mei ini. Mengulangi sejarah yang sama untuk teater Puteri Gunung Ledang The Musical yang turut diusung ke Pulau Temasik itu setelah dipersembahkan di Istana Budaya pada tahun lalu.

Namun, Budiey difahamkan ada sedikit perubahan dilakukan seperti plot penceritaan, set dan prop, muzik, grup kreatif dan juga pada barisan pelakonnya.

Budiey harap Tiara mengekalkan Datuk Siti Nurhaliza masih lagi membawa watak Azizah. Begitu juga dengan Atilia sebagai Junaidah, Melissa Saila sebagai Norizan dan Chedd Yusuf sebagai Sukardi. Rasanya peminat Siti Nurhaliza di Singapura juga ingin melihat Siti Nurhaliza beraksi di pentas Esplanade.

Nama pelakon akan diumumkan 2 minggu dari sekarang di sidang media akan datang.

Adlin Aman Ramli akan pikul tugas pengarah manakala Zahim pula adalah pengarah bersekutu untuk teater ini.Untuk pengarah muzik, kali ini Tiara menggunakan khidmat Roslan Aziz.

PRTM turut menerima 10 pencalonan bagi lapan kategori di dalam BOH Cameronian Awards. Kepada Tiara & the gang, tahniah dan do the BEST!

[tags]p ramlee, the musical, esplanade, istana budaya, pecah panggung, gambar adlin kahwin, tiara jacquelina, chedd yusif blog, pulau temasik, zahim, roslan aziz youtube, sejarah pulau temasek[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pertandingan Akhir Hits 1 di Stadium Negara Ahad Ini

Faizal Ismail & Erra Fazira Menang Cabaran Badminton Hot Fm AM Krew