in , ,

Orang Penang Rock, Ulasan Konsert Jilid Akhir Ella Puteri Kota di Penang

Malam yang sangat dinanti oleh peminat muzik tempatan, terutama di kawasan utara Semenanjung Malaysia, akhirnya tiba beberapa hari lalu.

Konsert Jilid Akhir Ella Puteri Kota, yang diadakan di SPICE Arena, Pulau Pinang, mencapai puncak dengan kehadiran 14,000 penonton yang bergema dengan energetiknya. Ratu Rock Malaysia, Ella, memberikan persembahan yang begitu memukau selama hampir tiga jam, menunjukkan komitmen dan semangatnya yang masih berkobar walaupun usianya sudah mencapai 57 tahun dan mengalami sedikit masalah kesihatan pada malam tersebut.

Walaupun dalam keadaan kurang sihat pada malam 28 Oktober 2023, Ella tetap memberikan penghiburan kepada peminatnya yang setia.

Dalam konsert ini, Ella menggembirakan para hadirin dengan lebih kurang 40 buah lagu popular sepanjang kariernya.

Malam itu dimeriahkan dengan lagu “Risau” yang menggema di seluruh arena, sementara Ella turut menyuarakan keprihatinan untuk penduduk Gaza yang menghadapi bencana perang.

Ella tidak hanya berusaha memberikan hiburan, tetapi juga membuka peluang untuk menderma kepada tabung rakyat Palestin sebagai tindak balas terhadap kekejaman rejim Zionis Israel. Konsert ini mencapai kejayaan besar dengan mengumpulkan sekitar RM30,000 dalam satu malam, menunjukkan kekuatan solidariti antara Ella dan peminatnya.

Beberapa lagu legendaris Ella, seperti “Sembilu,” “Layar Impian,” “Sepi Sekuntum Mawar Merah,” dan “Pedih,” menjadi antara yang dipersembahkan pada malam itu.

Konsert ini juga menampilkan bintang undangan seperti Kaka Azraff, Korie, dan Dato Awie, yang berduet dengan Ella melalui lagu “Sehelai Baldu Biru.” Suami Ella, Azhar Husaini Ghazali, juga turut menyertai di atas pentas dan berkongsi persembahan dengan isterinya.

AWIE JADI PENYANYI JEMPUTAN KONSERT ELLA

Malam yang pada awalnya dijangkakan berakhir dengan lagu “Standing In The Eyes of The World” ternyata dilanjutkan dengan lagu penutup sebenar, “Gemilang,” sebagai respons terhadap desakan peminat yang meminta encore. Setelah acara, Ella mengakui bahawa kejayaan persembahan tersebut adalah hasil daripada sokongan pasukannya yang hebat.

Dalam satu temu ramah selepas konsert, Ella mendedahkan bahawa daya kekuatannya datang dari bantuan pakar perubatan, Dr. Linda Hassin dari Skyhill Clinic, yang juga merupakan pakar perubatan rasmi Ella untuk konsert tersebut. Dr. Linda mengakui bahawa rawatan utama yang diberikan kepada Ella melibatkan penstabilan hormon wanita dengan menggunakan Bioidentical Hormone Replacement Pellet Therapy atau BHRT. Dengan rawatan ini, Ella kembali bertenaga, sihat, dan mampu memberikan persembahan cemerlang tanpa menjejaskan suaranya.

Tahniah Ratu Rock Ella! Berjaya Salurkan Lebih RM30,000 Untuk Tabung Cinta Gaza Malaysia di Konsert Ella Puteri Kota Edisi Utara

Secara keseluruhannya, konsert Ella di SPICE Arena mencapai kejayaan besar dan memberikan kepuasan kepada peminat yang hadir. Ella dan pasukannya turut melaksanakan projek Tanggungjawab Sosial Korporat dengan melawat dan menyantuni warga emas di Rumah Jagaan Darul Hanan di Kepala Batas, Pulau Pinang, sehari selepas konsert. Ella gembira mengumumkan bahawa siri jelajah konsertnya akan dilanjutkan ke Sabah pada tahun 2024, memberi peluang kepada peminat di Sabah untuk menikmati persembahan bertenaga Ratu Rock Malaysia. Bagi mereka yang terlepas konsert di Pulau Pinang, pasti menantikan kesempatan untuk menyaksikan Ella di Sabah tahun depan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kumpulan Al-Maqari’ Juara Program Akhir Pentas Marhaban TV AlHijrah

Ibu Azian Mazwan Sapuan Meninggal Dunia Akibat Komplikasi Penyakit