in

ntv7 Umum 5 Wanita Pilihan BELLA HOPES

Pencarian lima orang wanita untuk dipaparkan di dalam rancangan dokumentari istimewa Bella Hopes yang bakal bersiaran di ntv7 Mac ini, kini telah ditemui. Lima wanita itu terdiri daripada pelbagai golongan umur yang dilihat bakal menjadi inspirasi kepada pelbagai lapisan penonton yang menyaksikan rancangan dokumentari itu.

Pemilihan lima wanita itu dimulakan dengan penyertaan yang dihantar sejak November tahun lalu oleh segenap lapisan masyarakat yang mencadangkan ikon wanita pilihan mereka untuk dipaparkan di dalam rancangan dokumentari tersebut menerusi sistem di atas talian (www.ntv7.com.my/bellahopes) yang kemudiannya lima calon dipilih secara teliti untuk dipaparkan di rancangan itu.

Lima wanita tersebut adalah Puspa Rani, Pengasas Malaysia Independent Animal Rescue, New Su Shern (Projek Liber8) seorang aktivis berkaitan isu anti pemerdagangan manusia, Munirah Hamid, Pengasas PERTIWI Soup Kitchen, Diana Rose, Pengasas rumah budaya ‘Lamin Dana’ dan Choo Poh Leem seorang ahli biologi marin.

Bella Hopes yang bakal bersiaran Mac ini sempena Hari Wanita Sedunia ini merupakan rancangan dokumentari penuh inspirasi yang bakal memaparkan kisah hidup dan usaha murni setiap seorang wanita ini dalam menjayakan misi dan harapan mereka demi melakukan perubahan positif terhadap masyarakat dan alam sekitar.

Bella Hopes merupakan sebuah lagi siri usaha pihak ntv7 dalam memartabatkan golongan hawa seiring dengan jenama rancangan temubual wanita terkenal saluran itu, Bella yang dihoskan oleh Daphne Iking, Elaine Daly dan Vanessa Chong. Selain itu, ntv7 juga sebelum ini pernah memperkenalkan anugerah khas berprestij buat wanita, Bella Awards serta acara himpunan terbesar ibu-ibu hamil di dalam Bella Bundle of Joy yang diiktiraf Malaysia Book of Records.

“Tahun ini kami ingin menghasilkan rancangan dokumentari tempatan khas mengenai lima wanita pilihan masyarakat yang penuh dengan aspirasi dan diharapkan mampu menyuntik inspirasi kapada para penonton kami. Kami yakin rancangan ini bakal memberikan manfaat kepada para penonton dan membuka mata mereka untuk terus menyumbang untuk perubahan yang positif,” kata Pengurus Besar Kumpulan ntv7 & 8TV, Airin Zainul.

“Kami juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah menghantar dan mencadangkan penyertaan mereka di laman web rasmi Bella Hopes sehingga kami menemui wanita-wanita ini. Kami amat menghargai setiap penyertaan yang kami terima dan berharap mereka akan terus menjadi agen inspirasi kepada ramai lagi di luar sana,” tambah Airin.

Nantikan kisah-kisah wanita ini di dalam rancangan Bella Hopes yang bakal bersiaran pada Mac 2014 sebanyak 5 buah episod hanya di Saluran Ceria Anda, ntv7 (Saluran 107).

Choo Poh Leem, Marine Biologist

Episode 1_Puspa Rani

Episode 2_New Su Shern

Episode 3_Munirah Hamid

Episode 4_Diana Rose

Episode 5_Choo Poh Leem

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sesi Uji Bakat Terakhir BMB Di Kuala Lumpur Meriah

Elizabeth Tan Kini Ambik Kelas Vokal Cikgu Shafi