in , ,

Norjuma Habib Muncul di Kota Bharu Selepas Empat Waran Tangkap

Bekas personaliti televisyen, Norjuma Habib Mohamed, membuat kemunculan mengejut hari ini dalam majlis kesyukuran yang diadakan di sebuah hotel yang dikendalikannya di sini.

Kehadirannya mencuri tumpuan kerana pada Selasa lalu, empat Mahkamah Majistret di Kuala Lumpur telah mengeluarkan waran tangkap terhadap beliau.

Norjuma, yang kini berusia 44 tahun, dilihat memakai baju kurung ketika tiba di Royal Guest House pada jam 4.30 petang. Beliau juga mengadakan sidang media berkaitan operasi hotelnya, memberikan penjelasan dan maklumat terkini kepada pihak media.

Sebelum ini, media melaporkan bahawa empat Mahkamah Majistret di Kuala Lumpur telah mengarahkan waran tangkap dikeluarkan terhadap Norjuma kerana gagal hadir pada prosiding sebutan kes.

Kes tersebut melibatkan lima pertuduhan mencederakan tiga individu dan melakukan khianat, yang berlaku tujuh tahun lalu.

Waran tangkap itu dikeluarkan oleh Majistret Illi Marisqa Khalizan, Nurul Izzah Shaharuddin, Fatin Dayana Jalil, dan Noor Elynna Hanim Abd Halim selepas Norjuma dan penjaminnya, yang juga adiknya, tidak muncul di mahkamah walaupun nama mereka disebut beberapa kali.

Semasa kes Norjuma disebut di hadapan Majistret Illi Marisqa, Timbalan Pendakwa Raya Hamizah Hisan memohon waran tangkap selepas Norjuma tidak hadir walaupun kesnya telah disebut sebanyak tiga kali.

Mahkamah telah menetapkan tarikh-tarikh baru iaitu 26, 29, 30 Julai dan 2 Ogos untuk sebutan waran tangkap. Tarikh-tarikh ini memberikan peluang kepada Norjuma untuk hadir dan menyelesaikan isu undang-undang yang sedang dihadapinya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia X Lancar Laluan Baharu dari Kuala Lumpur ke Nairobi, Afrika

Zahirah Macwilson Ditegur Kerana Babak Merokok, Betul Ke Artis Kena Tegas?