in , ,

Pelanggan Netflix Kini Boleh Kongsi Filem Kegemaran di Insta Story

Bermula dengan iPhone, diikuti dengan perkongsian di Android dan Snapchat yang akan ditambah kemudian, kini korang senang nak kongsi dan show-off yang korang tengah menonton filem kegemaran korang. Selain dapat berkongsi dengan kawan-kawan apa yang korang tengah buat kat rumah, dapatlah sekali membantu mempromosikan filem lakonan artis pujaan korang kan? Tak gitu?

Hey guys, korang ada melanggan Neflix tak? Budiey sekarang ni selalu je layan Netflix sebab memang seronok lah. Banyak movie best-best. Hari ni, Budiey layan movie SEX EDUCATION dan satu lagi filem yang trending sekarang kat Netflix iaitu drama siri YOU. Cerita pasal seorang lelaki ni obses dengan seorang perempuan sehingga sanggup membunuh bagai. OMG! Sadis dan tragis dowh!

Semalam, Budiey dapat berita gembira yang nak dikongsikan ni. Korang yang jadi member Netflix sekarang boleh ‘share’ tajuk filem yang korang tonton kat Netflix tu di Instagram dengan menggunakan iPhone. Haa, best ke idok?

Netflix

Bagaimana Nak Kongsi Filem Kegemaran Di Insta Story

Dengan ciri baru ini, pelanggan Netflix boleh pergi ke aplikasi Netflix pada iPhone, pilih tajuk yang mereka mahu kongsi, tambahkan tajuk dengan mengikut custom art kat situ. Kemudian anda boleh kongsikan ia sebagai Insta Story di Instagram atau boleh jugak nak hantar kepada rakan-rakan mereka sebagai mesej secara terus menerus.

Sudah tentu sebagaimana yang kita tahu, Insta Story ini kekal kelihatan selama 24 jam kat IG korang dan menyediakan pautan “Watch On Netflix” kembali ke halaman tajuk dalam aplikasi Netflix.

“Kami sentiasa mencari jalan untuk memudahkan para pelanggan berkongsi tajuk Netflix yang mereka obses sangat dan membantu mereka explore atau menemui sesuatu yang baru untuk ditonton. Kami berharap ahli kami dapat menikmati ciri baru ini!”

– Ketua Komunikasi Leigh Wong Netflix untuk Asia Tenggara.

Pada masa ini, ciri ini hanya tersedia pada iPhone, dengan rancangan untuk Android pada akhir tahun ini.

Netflix

Bagaimanakah Ia Berfungsi?

Untuk berkongsi dengan Kisah Instagram:bAhli Netflix menavigasi ke mana-mana tajuk pada aplikasi Netflix iPhone mereka dan ketik KONGSI/ SHARE. Mereka akan dibentangkan dengan senarai aplikasi, termasuk Insta Instagram. Klik kepada Insta Story akan membawa mereka ke IG Story Instagram, di mana mereka boleh berseronok dengan seni latar belakang tajuk dan pelekat teks.

Apabila bersedia, mereka boleh menyiarkannya ke ‘story’ atau hantar terus kepada seorang atau lebih DM kawan-kawan.Kawan dan pengikut boleh mengklik pada pautan dalam cerita untuk melihat tajuk pada aplikasi Netflix.

Netflix
Netflix

Bilakah perkongsian boleh didapati di Android?

Pihak Netflix sedang berusaha ke arah itu! Netflix tidak mempunyai butiran untuk dikongsi pada masa ini. Anda kena tunggu ya!

Adakah anda membenarkan perkongsian di Snapchat?

Pihak Netflix sedang berusaha ke arah itu! Netflix tidak mempunyai butiran untuk dikongsi pada masa ini. Anda kena tunggu ya!

Data apa yang anda berkongsi dengan Instagram?

(Pada latar belakang) Netflix hanya akan berkongsi tajuk filem dan link atau pautan tajuk dengan Instagram.

Apa data perkongsian Instagram dengan anda?

(Pada latar belakang) Netflix akan mendapat beberapa maklumat tahap tinggi dari Instagram tentang bagaimana orang terlibat dengan ciri ini secara amnya – seperti jumlah cerita yang dihasilkan, serta pandangan agregat cerita tersebut. Netflix tidak akan menerima apa-apa maklumat khusus ahli, seperti yang berkongsi atau melihat cerita.

Adakah Netflix mempunyai akses untuk melihat dan menyimpan cerita Instagram peribadi saya?

(Pada latar belakang) Tidak!

Netflix Members Can Now Share Their Favorite Titles On Instagram Stories

Starting with iPhones, with sharing on Android and Snapchat to be added later

KUALA LUMPUR, 22 January 2019 – Netflix members can now share what they’re watching through Instagram stories, using their Netflix iPhone app.

With this new feature, Netflix members can go to the app on their iPhones, select a title they want to share, add that title’s custom art, then share it as an Instagram story or to their friends as a direct message. The story remains visible for 24 hours and provides a “Watch On Netflix” link back to the title page within the Netflix app.  

“We’re always on the lookout for ways to make it easier for members to share the Netflix titles they’re obsessing about and help them discover something new to watch. We hope our members enjoy this new feature!” said Leigh Wong Netflix’s Head of Communications for Southeast Asia.

Currently, this feature is only available on iPhones, with plans for Android later this year.

About Netflix

Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 139 million paid memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages. Members can watch as much as they want, anytime, anywhere, on any internet-connected screen. Members can play, pause and resume watching, all without adverts or commitments.

Reactive FAQ (background)

  1. How does it work?

To share to Instagram Stories:

  • Netflix members navigate to any title on their iPhone Netflix app and tap share.
  • They’ll be presented with a list of apps, including Instagram Stories.
  • Tapping Instagram Stories will take them into Instagram Stories, where they can have some fun with the title’s background art and text sticker.
  • When ready, they can post it to their stories or send directly to one or more friends’ DMs.
  • Friends and followers can click on the link in the story to view the title on the Netflix app.
  1. When will sharing be available on Android?

We’re working on it! We don’t have details to share at this time, but stay tuned.

  1. Will you allow sharing on Snapchat?

We’re working on it! We don’t have details to share at this time, but stay tuned.

  1. What data are you sharing with Instagram?

(On background) Netflix will only share the title art and title link with Instagram.

  1. What data is Instagram sharing with you?

(On background) Netflix will get some high level information from Instagram about how people are engaging with this feature generally — such as the aggregate number of stories generated, as well as aggregate views of those stories. We will not receive any member specific information, such as who shares or views stories.

  1. Will Netflix have access to see and save my private Instagram stories?

(On background) No.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Farah Nabilah Kongsi Rahsia Kecantikan Luar & Dalam

Adam Corrie | 23

Bapa Mertua Adam Corrie Lee Meninggal Dunia