in ,

Netflix Lancar Rancangan Komedi Pertama Harith Iskander di Asia Tengga

Netflix, peneraju utama perkhidmatan hiburan internet melancarkan rancangan komedi tempatannya yang pertama dari Asia Tenggara dengan menampilkan pelawak terkenal di rantau ini, Harith Iskander.

Harith Iskander_'I Told You So'

Netflix Memperkenalkan Rancangan Komedi Istimewa Pertama di Asia Tenggara Oleh Harith Iskander pada Januari 2018

Dalam rancangan komedi istimewa yang berjudul “I Told You So” ini, Harith Iskander yang turut dikenali sebagai “Godfather of Stand-up Comedy” akan mempersembahkan variasi lawak jenakanya yang tidak asing lagi di Asia Tenggara. “I Told You So” akan menyentuh pelbagai topik termasuk kekeluargaan, pengalaman janggal pasangan sedang bercinta, sosial dan kebudayaan yang sering dialami oleh masyarakat di Malaysia dan Singapura dalam masa satu jam.

“Saya merasa sangat gembira dan berbangga untuk menjadi pelawak pertama Malaysia yang menjadi sebahagian daripada penerbitan asli Netflix ini, dan membawa komedi tunggal Asia ke persada dunia,” kata Harith. “Kami memilih untuk bekerjasama dengan Netflix bukan sahaja kerana ia mempunyai jumlah penonton yang ramai di seluruh dunia, tetapi juga kerana keterbukaan mereka dalam menerima citarasa jenaka kami yang unik, yang sangat berbeza jika dibandingkan dengan komedi massa yang biasa dilihat di kaca TV.”

Harith Iskander_'I Told You So' (2)

Sejak ia mula dilancarkan di 190 negara pada awal 2016, Netflix telah berkembang pesat bagi mengukuhkan lagi kedudukannya di Asia. Ia juga telah memperluaskan lagi program rancangannya dengan memperbanyakkan kandungan antarabangsa yang merangkumi cerita-cerita baharu, asli dan berkualiti dari Asia. Syarikat tersebut ketika ini sedang dalam proses penghasilan atau perbincangan bagi menghasilkan rancangan-rancangan asli di lebih 15 buah negara serantau termasuk Jepun, Korea, India, Thailand, Indonesia dan Taiwan pada tahun ini.

“Kami merasa amat teruja kerana dapat mempersembahkan rancangan komedi istimewa Asia yang terbaharu kepada peminat tempatan, dan lagi teruja untuk memperkenalkan bakat terhebat tempatan seperti Harith, Fakkah dan Kavin kepada penonton kami di seluruh dunia,” kata Ketua Rancangan Asli Antarabangsa – Asia di Netflix, Erika North. “Apa yang penting ialah, kami mempunyai kepercayaan penuh pada pencerita dan cerita-cerita menarik yang merentasi sempadan. Oleh itu, kami memberikan mereka kebebasan untuk berkarya dan menyediakan sebuah platform bagi mempersembahkan hasil karya berkenaan ke seluruh dunia bagi menjayakan wawasan tersebut.”

Selain Harith Iskander, Netflix juga akan menampilkan persembahan pelawak Singapura, Fakkah Fuzz serta pelawak tunggal Malaysia, Kavin Jay ke pentas dunia pada awal 2018.

Ketiga-tiga rancangan komedi istimewa tersebut akan ditayangkan di Netflix di seluruh dunia pada tarikh berikut: Harith Iskander ‘I Told You So’ pada 19 Januari, Fakkah Fuzz ‘Almost Banned’ pada 26 Januari dan Kavin Jay ‘Everybody Calm Down!’ pada 2 Februari.

Mengenai Netflix

Netflix merupakan peneraju utama perkhidmatan hiburan internet yang mempunyai lebih daripada 109 juta ahli di lebih 190 buah negara yang menikmati rancangan TV dan filem berjumlah lebih daripada 140 juta jam setiap hari, termasuklah rancangan bersiri, dokumentari dan filem-filem asli. Ahli-ahli boleh menonton sebanyak mana rancangan yang diingini, pada bila-bila masa, tidak kira di mana sahaja menerusi pelbagai peranti yang menyokong akses internet. Ahli boleh menonton, berhenti seketika dan meneruskan tontonan tanpa sebarang gangguan iklan atau sebarang komitmen.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ulasan Filem INSIDIOUS: THE LAST KEY dari Penonton

Misha Omar, Siti Sarah, Tam Spider, & Zarul Umbrella dalam Mentor Otai