in ,

Netflix Disaman Gara-Gara Terlampau Ramai Yang Menonton SQUID GAME

Syarikat jalur lebar Korea Selatan, SK Broadband, telah menyaman Netflix kerana kesesakan trafik data akibat penonton filem Squid Game yang terlampau tinggi.

Syarikat jalur lebar itu meminta Netflix untuk membayar kos penyelenggaraan akibat lonjakan trafik penggunaan internet. Timbalan CEO Netflix, Ted Sarandos pada hari Isnin lalu mengatakan bahawa filem ini adalah sebuah “pertunjukan terbesar yang pernah wujud”.

“Kami akan mengkaji tuntutan yang telah diminta oleh SK Broadband terhadap kami,”

“Sementara itu, kami terus mencari dialog terbuka dan mencari jalan untuk bekerjasama dengan SK Broadband bagi memastikan pengalaman streaming yang lancar bagi pelanggan kami.”

– JURUCAKAP NETFLIX
SQUID GAME

Saham Netflix agak negatif pada petang Jumaat. Saham SK Telecom, syarikat induk SK Broadband, meningkat lebih dari 1%.

Berita itu muncul setelah mahkamah Korea Selatan mengatakan bahawa Netflix harus membayar ganti rugi kepada SK Broadband untuk kos penyelenggaraan rangkaiannya. Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, penggubal undang-undang di negara itu juga telah memanggil penyedia kandungan seperti Netflix kerana tidak membayar yuran penggunaan rangkaian.

Awal minggu ini Netflix mengatakan bahawa ia telah membantu mewujudkan 16,000 peluang pekerjaan di Korea Selatan. Namun, kami masih belum menerima respon rasmi daripada SK Broadband.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Saluran YouTube Nabila Razali Sudah Dapat Ditonton Kembali

Nadeera Zaini Bergabung Hasilkan Lirik PANAH Bersama Fedtri Yahya