in

Nadia Adha Pertaruh Nasib Dalam Lagu Miliki Cintanya

Kepada pembaca yang menjadi penonton setia drama bersiri Yes Boss, sudah tentu selalu mendengar lagu Miliki Cintanya dari suara Nadia Adha ini. Lagu ini menjadi lagu tema drama bersiri di TV3 dan mulai menjadi siulan penonton drama itu. Ramai yang bertanya pada Budiey, siapakah gadis di sebalik suara lagu tersebut.

[pullquote]Nama beliau ialah Nadia Adha Mohd Abid…. Mungkin masih lagi baru dalam industri muzik. Namun, bagi Budiey beliau ada aura selebriti dan bakat tersendiri.[/pullquote]

Setelah menonton persembahan spontan di Youtube ketika membawa lagu Just The Way You Are dari Bruno Mars, ternyata bakat Nadia Adha ni bukan sebarangan. Maksud Budiey, beliau boleh pergi jauh. Nadia Adha juga ada seorang adik bernama Diana Adha dan pernah mendendangkan lagu Sahabat dari Najwa Latiff.

Setelah dilamar oleh komposer Ali Hanafi dan kini menjadi artis di bawah naungan Nuansa Music, Budiey dikhabarkan Nadia Adha bakal memperkenalkan sebuah lagu single baru berjudul Miliki Cintanya.

Untuk info pembaca, lagu Miliki Cintanya adalah sebuah lagu progresif pop dan menurut Nadia Adha, lagu ini menguji kemampuan vokal falsetto beliau. Ternyata gadis dari Melaka ini berpuas hati dengan susunan muzik dan komposisi lagu yang begitu sesuai dengan vokal dan berharap pendengar di luar sana dapat menerima bakat beliau seadanya.

Nadia Adha Perkenal Lagu Miliki Cintanya

Lirik Lagu Miliki Cintanya Nadia Adha

MILIKI CINTANYA
lagu & lirik : Ali Hanafi
(OP: Gema Gong Publishing/SP: Indah Karya Publishing (m) SDN BHD )

Saat ini ku mula terasa
Bagai dunia tidak berputar Buntu, minda ku mula celaru Asyik memikirkan kamu
Oh tuhan adakah diriku sudah jatuh cinta?

chorus
Aku sukar menafsirkan nya Cinta memberi seribu rasa
Malu, ku jadi serba tak kena Bila berhadapan dengan dia Jantung ku mula berdegup laju Langkah pun menjadi kaku
Oh tuhan adakah dirinya merasa yang sama?

chorus
Aku sukar menafsirkan nya Cinta memberi seribu rasa
Bisa buat ceria
kadang hadirkan duka semoga ku Miliki Cintanya

Copyrights : Nuansa Music

Nadia Adha Perkenal Lagu Miliki Cintanya

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Selebriti Popular Ucap Salam Takziah Atas Kematian Jeremy Little

Majlis Tahlil Allahyarham Jeremy Little di Masjid Asy-Syakirin KLCC