in , ,

Nabila Razali Hadir Dengan Lagu Raya Pertamanya Yang Berjudul ‘Raya Mana?’

Penyanyi terkenal, Nabila Razali sekali lagi telah menarik perhatian pendengar dengan kemunculan lagu raya pertamanya yang berjudul ‘RAYA MANA?’.

Lagu yang berkait rapat dengan kebanyakan orang ini dicipta oleh komposer dan penulis lirik terkenal Ezra Kong. ‘RAYA MANA?’ menyentuh tentang perasaan dan pengalaman pulang ke kampung sempena Hari Raya Aidilfitri, perayaan yang amat dihargai oleh seluruh umat Islam seluruh dunia.

Dalam ‘RAYA MANA?’, vokal Nabila Razali menghidupkan lirik yang menyentuh hati yang ditulis oleh Ezra Kong, menggambarkan penyatuan keluarga, pengampunan di bulan mulia dan keterujaan pulang ke kampung. Komposisi lagu ini menggabungkan unsur tradisional dengan melodi kontemporari dengan indah, mencipta perjalanan muzikal yang menarik dan meresap di hati pendengar dari pelbagai peringkat umur. 

Nabila Razali berkongsi kegembiraannya mengenai lagu ini menyatakan, “Saya sangat gembira untuk mempersembahkan ‘RAYA MANA?’ kepada peminat-peminat saya. Lagu ini mempunyai tempat istimewa dalam hati saya kerana ia merangkumi emosi dan nostalgia yang berkaitan dengan musim perayaan. Tambahan pula, saya mengalami situasi ini setelah berkahwin. Sebelum ini tak perlu fikir nak sambut raya kat mana dulu. Untuk Hari Raya tahun ini, saya dan suami haruslah buat keputusan nak beraya di kampung belah siapa dulu. Berkolaborasi dengan Ezra Kong adalah pengalaman yang luar biasa, dan saya bersyukur atas peluang untuk bekerjasama dalam projek yang bermakna ini.”

Video muzik ‘RAYA MANA?’ arahan Lily Samsudin menampilkan Nabila sendiri sebagai watak utama bersama-sama dengan Ara Johari dan Agy. Video muzik ini menceritakan kerenah manusia yang nak balik kampung sempena Hari Raya.

Nabila Razali Hadir Dengan Lagu Raya Pertamanya Yang Berjudul ‘Raya Mana?’

Dalam video muzik ini juga menunjukkan kesesakan lalu lintas apabila semua orang ingin balik ke kampung. ‘RAYA MANA?’ menampilkan tarian yang boleh digunakan sebagai trend di pelantar sosial media.

Dengan paduan melodi yang mengasyikkan dan bait-bait lirik yang mengusik, ‘RAYA MANA?’ menjemput pendengar untuk merenung tentang kepentingan Hari Raya Aidilfitri dan kenangan terindah pulang ke kampung halaman.

Nabila Razali Hadir Dengan Lagu Raya Pertamanya Yang Berjudul ‘Raya Mana?’

Tema-tema universal lagu ini, seperti cinta, pengampunan, dan kesatuan, pasti akan menyentuh hati pendengar di seluruh Malaysia dan seantero dunia.

‘RAYA MANA?’ kerjasama Nabila Razali Entertainment dan Warner Music Malaysia ini boleh didengari di pelantar digital utama iaitu Spotify, Apple Music, dan YouTube bermula 22 MAC 2024 manakala video muzik ‘RAYA MANA?’ boleh ditonton di saluran YouTube Nabila Razali bermula 22 MAC 2024 pada jam 9 malam. Peminat-peminat Nabila Razali boleh menantikan pengalaman magis Hari Raya Aidilfitri melalui karya muzik yang menarik ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TMC You City Kedai Sehenti Untuk Barangan Keperluan Kini Dibuka

Peraduan Tayangan Premiere Filem Aksi Ghostbusters: Frozen Empire