in ,

Nabila Huda Pesan Selebriti Supaya Tidak Riak & Sakitkan Hati Orang Lain

Pelakon hebat Nabila Huda meluahkan rasa kecewa apabila terdapat golongan selebriti atau pempengaruh tidak mempamerkan sikap atau teladan yang baik kepada masyarakat.

Menurut temubual eksklusif Astro Awani, pelakon berusia 37 tahun itu berkata golongan tersebut sepatutnya memainkan peranan dengan memberi contoh yang baik dan bukan menyakiti hati masyarakat di media sosial.

“Cukuplah menunjuk-nunjuk perkara-perkara yang menyakiti hati orang lain, perkara-perkara yang terlalu riak, kawal media sosial anda.

“Tidak perlu nak berkongsi perkara-perkara yang merepek-repek, semua perkara yang anda buat semuanya nak kongsi di media sosial yang menyebabkan orang ramai lebih membenci. Ini bukan masanya.

“Henti buat segala perkara yang membuatkan orang ramai membenci kita, menilai kita, padahal kita semua melalui perkara yang sama (COVID-19),” katanya.

Tegas pelakon filem Munafik itu, golongan berkenaan perlu menggunakan semua platform dengan sebaiknya untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tanpa mengira jumlah pengikut di media sosial.

“Kepada para selebriti atau ‘influencer’, mula gunakan instagram anda, tidak kira pengikut anda ramai atau tidak, kongsikan kesedaran berkaitan COVID-19 ini serta apa yang wajar dilakukan.

“Tiba masanya untuk kita gunakan platform media sosial ke arah yang lebih baik dan untuk orang menyayangi kita, dan orang akan hormat kita disebabkan kejujuran dan keperibadian kita.

“Saya harap ini akan membantu semua, kerana apa yang saya katakan ini adalah dari hati saya, pandangan saya,” ujarnya.

Terdahulu, Nabila atau nama penuhnya Nabila Huda Suhaimi baru disahkan bebas Covid-19 selepas dijangkiti virus tersebut pada 12 Mei lalu.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ali Puteh | 12

Ali Puteh Akhirnya Bertemu Wanita Yang Sebar Fitnah Tapi Ali Serah Kes Ini Kepada Polis

Hiasan Trending Viral | 13

Hanya 2 Jam Dibenarkan ‘Shopping’ di Pusat Beli-Belah & Premis Peruncitan