in ,

Muzik Video Jaclyn Victor Jagalah Diri

JACLYN VICTOR JAGALAH DIRI

Selepas menerima sambutan yang sangat baik menerusi lagu “Sebelah Jiwaku” yang kini hangat diputarkan di corong radio, Jaclyn Victor sekali lagi membuat kemunculan bersama single terbarunya yang berjudul “Jagalah Diri”.

“Jagalah Diri” merupakan sebuah lagu hasil sentuhan berbisa Edry Abdul Halim. Lagu yang berirama balada ini dilihat memerlukan seorang penyanyi yang mempunyai kekuatan vokal bernada tinggi dan Jac sudah pastinya mempunyai kredibiliti dan amat sinonim dengan ciri-ciri yang diperlukan. Lagu-lagu sebegini bak ‘makanan’ kepada bekas Juara Malaysia Idol ini.

Single kedua “Jagalah Diri” ini juga merupakan lagu tema kepada filem Stereoscopic 3D (S3D) Malaysia yang pertama yang berjudul “29 Februari”. “29 Februari” adalah sebuah filem di bawah arahan Edry Abdul Halim yang bergenre “biografi fantasi” dan bakal muncul diseluruh pawagam tanah air pada 30 Ogos 2012.

“Jagalah Diri” lebih mengisahkan tentang apabila kehilangan orang tersayang, tangisan dan kesedihan tidak akan mengubah keadaan. Lagu ini bersifat ‘keakuran’ dengan ujian takdir bagi mereka yang terpisah selamanya-lamanya. Lagu yang berskala besar ini dilihat amat berpotensi dan mampu meneruskan kejayaan seperti yang pernah diraih melalui “Sedetik Lebih”, lagu tema kepada filem epik aksi Hikayat Merong Mahawangsa.

Bagi menyemarakan lagi promosi lagu tema dan filem tersebut, KRU Music telah menerbitkan klip video “Jagalah Diri” yang diarahkan oleh Wan Hafiz buat tontonan umum. Sudah pasti klip video ini mampu membuatkan anda lebih menghayati dengan mendalam irama dan lirik “Jagalah Diri” yang mempunyai hubungkaitnya dengan filem tersebut.

Untuk maklumat lanjut,sila layari Facebook “29 Februari” http://www.facebook.com/29februari

Jaclyn Victor

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Vokalis Pasha UNGU Dilantik Duta Garnier Men Terbaru

Filem Siri Harry Potter Sepanjang Julai di TV2