in , , ,

Mira Filzah Akui Sudah Bertunang dengan Wan Emir Astar

Majlis Nikah Mira Filzah, bersama Wan Emir Astar pada bulan Oktober 2020 hampir menjadi kenyataan. Walaupun tidak menyatakan tarikh tetap penikahan itu, namun Mira Filzah menyatakan dirinya sekarang tunang orang dan sedang membuat persiapan hari berbahagianya.

Sebagai seorang selebriti paling popular di Malaysia, Mira Filzah sering jadi tumpuan media terutama kisah peribadinya. Pada hari ini, pelakon cantik manis, Mira Filzah mengesahkan dia telah bergelar tunangan kepada seorang jejaka iaitu Wan Emir Astar yang juga merupakan anak kepada Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datin Mastura Mohd Yazid. Tahniah Mira!

Mira Filzah
Wan Emir merupakan anak kepada Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri bahagian Tugas-Tugas Khas iaitu Datin Mastura Yazid.

Mira Filzah yang ditemui media ketika majlis pelancaran platform Digital Nurflix di Bukit Jelutong hari ini telah mendedahkan perkara itu.

Mira Filzah
“Dan memang sekarang ni status sekarang ini saya merupakan pinangan orang”. – Mira Filzah

Namun, dia enggan mendedahkan secara terperinci mengenai majlis pertunangan yang berlangsung sebelum ini. Mira juga tidak menafikan mengenai desas desus yang dia kini sibuk mempersiapkan diri untuk majlis perkahwinan yang dikatakan bakal berlangsung Oktober tahun ini.

“Buat masa ini, saya diminta untuk tidak mendedahkan lagi. Insya-Allah, jika semuanya sudah ditetapkan, saya akan umumkan dan tidak melupakan media,”

– MIRA FILZAH

Melalui beberapa laporan, Mira Filzah menyatakan ketika ini persiapan majlis perkahwinan mereka berdua sedang giat dibuat.

“Status sekarang dah bertunang. Saya dah bersedia untuk mendirikan rumah tangga dan ketika ini sedang dalam fasa on-going iaitu persediaan. 

Tentang persediaan yang sudah dilakukan, ada yang Tanya berapa peratus, namun saya tidak dapat nak beritahu sebab masih awal lagi”.

“Oleh kerana pihak kerajaan pun dah beri kebenaran jumlah bagi tetamu di sebuah majlis perkahwinan adalah seramai 250 orang, makanya sudah pasti saya akan sediakan tempat untuk pihak media.

Nanti saya akan beritahu jika semuanya dah tersedia”.

– Mira Filzah
Mira Filzah
Wan Emir merupakan anak kepada Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri bahagian Tugas-Tugas Khas iaitu Datin Mastura Yazid.

Mira Filzah bagaimanapun tidak mahu terlalu terbuka untuk berbicara tentang soal peribadinya, akan tetapi tetap akan beritahu pada umum sekiranya akan berkahwin.

“Saya taklah terlalu open sangat cakap pasal peribadi. Biasa saja. Mira akan masih keep personal live sebagai private juga.

Dan memang sekarang ni status sekarang ini saya merupakan pinangan orang”.

– Mira Filzah

Diimbas kembali, Mira Filzah sebelum beberapa dikaitkan dengan Wan Emir termasuklah apabila adik Mira ada memanggil Wan Emir sebagai bakal abang ipar di media sosial. Mira Filzah juga ada dilihat bersama Wan Emir di beberapa majlis rasmi.

Dari beberapa laporan, ada yang mengatakan pelakon dan pengacar popular ini akan bernikah pada bulan Oktober tahun ini.

Walaupun sibuk dengan persiapan untuk menamatkan zaman bujang, Mira Filzah masih lagi menerima tawaran berlakon dan akan kembali ke set penggambaran tak lama lagi.

Terbaru, Mira bakal muncul dalam program terbaru Nurflix, berjudul Mira Mira On The Wall dan akan memulakan penggambaran tidak lama lagi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hetty Sarlene Hamil Selepas 4 Tahun Berkahwin

Tahniah! Nadhir Nasar Kini Bergelar Juara Hero Remaja 2020