in

Mior Juara Kilauan Emas Musim Ke-3

[dropcap]S[/dropcap]emalam, telah berlangsungnya Konsert Akhir Kilauan Emas musim ke-3 di Auditorium Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan kita telah menyaksikan kelahiran juara baru untuk musim ini yang lebih dahsyat dan luar biasa iaitu Mior Yazid Ahmad. Yeah! Hebat, ternyata betullah tagline program ini, Otai Masih Berbisa!

Tempat Pertama: Mior

Tempat Kedua: Idris

Tempat Ketiga: Silah

Kilauan Emas 3

[dropcap]D[/dropcap]i sini, Budiey nak ucapkan tahniah kepada semua pemenang terutamanya, buat peserta dari Selangor, Mior yang dikatakan telah menepati ramalan apabila muncul sebagai juara dan sekaligus membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM50,000 dan sebuah kereta Nissan Livina X-Gear sumbangan Astro yang bernilai RM90,000. Wow, besar sungguh hadiahnya. Best! Lagi best bila dapat tahu peserta berusia 44 tahun itu juga memenangi Anugerah Khas Juri dan menerima wang tunai RM5,000. Juri profesional mewakili 70 peratus markah manakala penonton sebanyak 30 peratus.

Mior mendendangkan dua buah lagu iaitu Purnama dan sebuah lagu baharu ciptaan Adnan Abu Hassan berjudul Sampai Di Sini berjaya disampaikan dengan baik sehingga menambat hati juri dan pengundi menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS).

Mior berhasrat untuk meneruskan karier nyanyian bersama kumpulan yang ditubuhnya sejak 25 tahun lalu iaitu Sixth Pack. Masih belum terlambat untuknya bergerak aktif sebagai penyanyi dan mengangga program KE sebagai platform terbaik buat karier seninya.

“Mungkin akan bersama kumpulan saya untuk bergerak aktif kerana selesa bersama mereka.”

Mior turut memberitahu dia masih belum mempunyai sebarang perancangan tentang wang kemenangannya itu.

“Saya tidak menyangka akan menang jadi belum mempunyai sebarang perancangan.”

Sementara itu, tempat kedua menjadi milik peserta dari Kedah iaitu Idris Mohd Shabidin, 51, dan membawa pulang hadiah wang tunai RM30,000 berserta trofi.

Bagi tempat ketiga jatuh kepada Silahuddin Ali, 52, dan menerima hadiah berupa RM15,000 dan trofi.

Kesemua mereka diadili oleh tiga juri profesional iaitu Datuk Ramli MS, Datuk Shake dan Ziana Zain. Manakala komposer Adnan Abu Hassan dan Siti Hajar bertindak sebagai guru vokal kepada para peserta.

Kilauan Emas akhir yang dihoskan oleh Raja Azura turut diserikan dengan persembahan daripada Datuk Shake, Ziana Zain, Ali Norpiah (Juara KE 1) dan Fuad (Juara KE 2).

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Kilauan Emas 3

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Nash Kecewa Dengan Lefthanded?

Michelle Yeoh Terima Anugerah Gelaran Tan Sri