in , ,

Mengimaginasikan Semula Boleh Lipat di Galaxy Z Fold & Galaxy Z Flip

Samsung bekerjasama dengan jenama dan universiti tempatan terkemuka dalam pengoptimuman aplikasi untuk memperkayakan pengalaman boleh lipat untuk rakyat Malaysia

Dalam komitmennya untuk membayangkan semula pengalaman boleh lipat untuk rakyat Malaysia, Samsung Malaysia Electronics membawa organisasi tempatan terkemuka dan bakat muda dari universiti bersama-sama untuk membuka kunci kemungkinan baharu pada Galaxy Z Fold dan Galaxy Z Flip, dan arus perdana UI/UX boleh lipat .

Rakan kongsi pertama dalam inisiatif itu, AmBank, Family Mart, Maxis, Pay4U dan ZUS Coffee, memanfaatkan keupayaan platform Samsung dan Android untuk memperkayakan pengalaman pengguna pada apl tempatan mereka. 

Semasa sesi perkongsian rakan kongsi baru-baru ini, bertemakan, ‘Membayangkan Semula Barangan Lipat untuk Rakyat Malaysia’, mereka mempamerkan pengoptimuman aplikasi mereka melalui penggunaan fleksibel pembesaran skrin dan penggunaan lipatan berbilang sudut.

Reimagining Foldables for Malaysians on Galaxy Z Fold Galaxy Z Flip KV

Dalam beberapa bulan akan datang, Samsung akan menerima lebih banyak rakan kongsi, termasuk Gigi Coffee, Golden Screen Cinemas, TGV Cinemas dan Zapp. 

Selain itu, Samsung menyasarkan untuk bekerjasama dengan universiti tempatan dalam hackathon, di mana pelajar akan melontarkan idea aplikasi boleh lipat. Ini selaras dengan misi ESGnya untuk memperkasakan bakat muda Malaysia dan memberi insentif kepada mereka untuk mencipta gelombang dalam ruang teknologi.

“Di Samsung, kami bersemangat untuk menjadikan inovasi mudah alih relevan kepada pengguna. Dalam usaha kami untuk mengarusperdanakan telefon pintar boleh lipat, kami bekerjasama dengan jenama tempatan untuk mencipta pengalaman Galaxy Z tempatan yang unik pada apl mereka yang digunakan oleh rakyat Malaysia setiap hari dan mendekatkannya ke hati mereka. Kami menjemput lebih banyak organisasi tempatan untuk menjadi sebahagian daripada kerjasama industri ini dan menyampaikan pengalaman yang lebih baik kepada pelanggan mereka,” kata Luke Au, Ketua Pemasaran Produk, Mobile eXperience, Samsung Malaysia.

Adrian Tan Li Yen, Ketua Perniagaan Digital Runcit, AmBank:

“Komitmen kami terhadap inovasi dan memenuhi keperluan pengguna kami yang semakin berkembang mendorong kami untuk mengoptimumkan aplikasi kami dan menyampaikan pengalaman luar biasa dalam ruang yang menarik ini. Kami melihat potensi perniagaan yang hebat apabila telefon lipat menjadi lebih arus perdana. Dengan bekerjasama dengan Samsung, kami boleh memberikan pelanggan pengalaman yang lancar yang memanfaatkan sepenuhnya keupayaan skrin boleh lipat yang berbeza. Samsung telah berjaya menulis semula pengalaman mudah alih untuk memenuhi permintaan semasa dan menarik perhatian milenium dan Gen Z, mewujudkan interaksi yang menawan.”

Richard Khor, Ketua Pembangunan Perniagaan, Family Mart

“Di Maxis, pelanggan kami adalah teras kepada semua yang kami lakukan dan kami terus memanfaatkan teknologi untuk menyampaikan pengalaman yang menggembirakan. Foldables menawarkan pengalaman unik dan dalam mengoptimumkan aplikasi Maxis dan Hotlink kami untuk menyokongnya, kami boleh menawarkan perjalanan yang lancar ke pangkalan pengguna yang semakin berkembang, sambil mengembangkan saluran digital kami. Bersama rakan kongsi utama kami Samsung, kami mahu terus berinovasi dalam ruang boleh lipat dan mengekalkan piawaian tinggi kami dalam UIUX untuk apl kami.”

Derek Wong Kah Wai, Ketua Pengurusan Aplikasi, Maxis

“Dengan ciri-ciri revolusioner yang dilancarkan untuk memberikan pengalaman yang luar biasa tetapi menarik, jangkaan untuk perkara seterusnya dalam inovasi telefon pintar telah berkembang. Teknologi baharu ini telah membolehkan kami berfikir di luar kotak untuk menyesuaikan dan meluaskan ufuk peningkatan aplikasi mudah alih.”

Jothi Prakash A/L Murugan, Ketua Pegawai Teknologi, Pay4U

“Di ZUS Coffee, kami amat berbangga dengan aplikasi kopi kami dan komited untuk terus meningkatkannya bagi memberikan pengalaman pengguna yang terbaik. Apabila mengoptimumkan apl kami, kami mengutamakan tiga bidang utama: pengalaman pengguna, prestasi dan reka bentuk UI yang menarik. Untuk faktor bentuk boleh lipat, kami telah dapat menyesuaikan apl kami untuk mendayakan multitasking dan UI yang kaya, yang membolehkan pelanggan melihat lebih banyak butiran dalam halaman yang sama.”

En. Venon Tian, Ketua Pegawai Operasi, ZUS Coffee

“Pengalaman pelanggan sentiasa diutamakan dalam pembangunan Aplikasi AmOnline kami. Kami melihat peluang dalam peranti boleh lipat sebagai kategori yang diperjuangkan oleh Samsung, dan kami mahu berada di barisan hadapan dalam kategori peranti baharu ini. Ini membawa kami untuk meneroka cara kami boleh memanfaatkan kesinambungan apl bersama-sama dengan skrin luas yang disediakan oleh Galaxy Z Fold4 untuk menyampaikan pengalaman terbaik yang mungkin kepada pengguna kami. Panduan dan sumber yang disediakan oleh Samsung dan Google adalah komprehensif dan memendekkan garis masa pergi ke pasaran.”

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ASTRO

Astro Membawa WeTV di Ultra Box Langganan Hanya RM10.50 Sebulan

Peraduan Menang Premium Edisi Terhad Filem Disney’s The Little Mermaid