in , ,

Menghubungkan Inovasi & Kemampanan Fokus Samsung untuk CES 2023

Samsung menumpukan pada membangunkan teknologi dan produk inovatif yang akan menyumbang ke arah mencipta masa depan yang mampan untuk semua

Dalam dunia yang pesat berubah, daripada teknologi kepada pasaran kepada pengguna, persekitaran dan pengalaman hidup menjadi lebih penting, manakala usaha dalam mewujudkan masa depan yang mampan semakin mendalam. Sebagai peneraju global dalam elektronik pengguna dan ICT, Samsung Electronics mempunyai tanggungjawab untuk mewujudkan rantaian nilai yang mementingkan eko melalui teknologi dan produknya yang inovatif, serta menyediakan pengalaman yang lebih berharga dan mencerahkan kepada setiap pengguna.

“Kami menumpukan usaha kami untuk mengiktiraf inovasi mampan sebagai nilai penting dan elemen utama dalam perniagaan kami,” kata Jong-Hee Han, Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Bahagian DX (Device eXperience), Samsung Electronics.

“Pada CES 2023, Samsung akan menggariskan rancangannya untuk ‘Membawa Tenang ke Dunia Terhubung Kita’ dengan menggariskan tanggungjawab dan visi kami untuk berusaha ke arah matlamat ini dan berkongsi perjalanan kami bersama-sama untuk mencipta masa depan yang mampan dan sejahtera.”

Jong-Hee Han, Ceo And Head Of Dx (Device Experience) Division, Samsung Electronics

SmartThings: Menyediakan Pengalaman Hiper-Sambung Berevolusi

Pada CES 2023, Samsung akan mempersembahkan pengalaman SmartThings baharu dan diperluas yang menyepadukan ekosistem rumah dengan lebih lancar, dengan sistem yang disokong oleh keselamatan yang dipertingkatkan. Ia juga akan meneroka cara yang lebih mudah dan selamat untuk menyambungkan peranti dan peralatan, serta menjadikan pengalaman tersuai untuk setiap pengguna lebih tepat dengan AI.

Samsung bekerjasama rapat dengan pelbagai rakan kongsi industri untuk menjelmakan pengalaman SmartThings, mewujudkan laluan baharu untuk menyediakan pengalaman bersambung yang optimum dan disesuaikan mengikut pilihan dan gaya hidup individu pengguna.

Masa Depan Mampan dalam Era Hyper-Connected

Untuk memberikan pengalaman kehidupan harian yang lebih baik, Samsung menumpukan pada cara teknologi dapat menangani masalah harian dan terus membangunkan produk yang mampan dan teknologi inovatif. Penjimatan tenaga melalui SmartThings dan membangunkan produk yang mementingkan alam sekitar mempamerkan nilai yang mampan dan berfikiran ke hadapan. Samsung akan terus membuka jalan untuk era hyper-connected, memperkasakan pengguna untuk membantu mencipta masa depan yang mampan melalui penggunaan produk Samsung.

“Sejak mengumumkan strategi alam sekitar baharu kami, kami telah menggariskan cara kami merancang untuk menyumbang untuk mengatasi krisis iklim melalui teknologi inovatif kami, termasuk semikonduktor kuasa ultra rendah dan produk penjimatan tenaga. Matlamat kami juga adalah untuk mencapai pelepasan karbon sifar bersih menjelang 2050,” kata Jong-Hee Han.

Selain itu, Samsung secara aktif mempromosikan usaha alam sekitar dan masyarakatnya dengan mengambil bahagian dalam perkongsian pengurusan perniagaan yang mampan dengan pihak berkepentingan lain, seperti organisasi antarabangsa, industri dan rakyat. Samsung menyertai jawatankuasa pemandu untuk Gabungan Tenaga Bersih Asia (ACEC) bersama-sama syarikat global utama dan NGO untuk mengembangkan bekalan tenaga boleh diperbaharui ke pangkalan pengeluaran utamanya di Asia. Tambahan pula, Samsung menyertai Konsortium Iklim Semikonduktor (SCC) sebagai ahli pengasas semasa Persidangan Perubahan Iklim PBB COP27.

Melalui organisasi ini, Samsung menyasarkan untuk melaksanakan rancangan untuk mengurangkan pelepasan gas rumah hijau keseluruhan industri semikonduktor, mewujudkan ekosistem yang mementingkan eko dengan menetapkan sasaran pengurangan karbon, membangunkan teknologi pengurangan gas rumah hijau dan menyokong pemula teknologi hijau.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hairul Azreen | 17

Teaser Filem MALBATT: MISI BAKAR Didedahkan Sempena Tahun Baru 2023

Neelofa | 18

Netizen Terkejut Dengan Harga Pakej Umrah Bersama Neelofa & PU Haris