in

Mengapa Datuk Khadijah Ibrahim Enggan Kongsi Kisah Peribadi

Penyanyi tersohor Datuk Khadijah Ibrahim menyifatkan kisah peribadi seseorang artis yang cuba dikongsi kepada umum boleh menjadi negatif sekiranya disalah tafsir.

[dropcap]K[/dropcap]hadijah, 53, atau lebih selesa dengan panggilan Khaty berkata, kerana itu dia enggan berkongsi hal-hal peribadinya kepada umum walaupun soalan tentang dirinya sering diajukan oleh pihak media.

Khadijah Ibrahim

“Bagi saya, kisah keluarga merupakan hal yang terlalu peribadi. Ada sebab kenapa saya enggan berkongsi kisah kehidupan saya dan keluarga kerana ia akan menimbulkan perasaan lain kepada pembaca di mana mereka akan melihatnya daripada sudut positif atau negatif.

“Dan buat apa saya mahu peminat mendapat kisah negatif menerusi kenyataan saya? Bukankah lebih baik mereka diberikan input positif dengan bacaan artikel berkaitan kerjaya penyanyi kegemaran mereka?

“Pada masa sama juga, artikel positif itu memberikan suntikan perasaan gembira kepada diri mereka.”

Tambah Khaty, dia juga berharap agar orang ramai tidak lagi mempersoalkan tentang statusnya sama ada sudah berkahwin semula atau masih kekal solo.

Sementara itu, beritahu penyanyi yang popular dengan lagu Ku Pendam Sebuah Duka itu, dia juga ingin membantu masyarakat terutamanya bagi golongan ibu tunggal melalui nasihat menerusi artikel-artikel yang dipaparkan media.

“Setakat ini sudah beberapa wanita yang bergelar ibu tunggal meminta nasihat berbentuk motivasi untuk menaikkan semangat mereka menempuh hidup lebih-lebih lagi yang terpaksa menyara anak-anak seorang diri.

“Setiap kali memberikan kata-kata nasihat, saya akan kaitkan dengan situasi diri saya yang mempunyai masalah yang lebih kurang sama iaitu seorang ibu tunggal yang membesarkan tiga orang anak.”

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Julia Perez Tiada Permit Kerja di Malaysia Finas Buat Serbuan

ntv7 Menang Besar dalam Asian Television Awards 17