in , ,

Membongkar Teknik Teras Falsafah Samsung untuk Inovasi Perkakas Rumah

Teknik Teras Perkakas Rumah Samsung Bahagian 1

“Tek Teras berdiri sebagai bukti kepada inovasi masa lalu Samsung Electronics dan suar panduan untuk masa depan, merangkumi tanggungjawab sosial kami untuk bergerak ke hadapan.”

– Moohyung Lee, EVP dan Ketua Pasukan R&D Perniagaan Perkakas Digital di Samsung Electronics

Core Tech Image 1

Kombo Pencuci & Pengering AI™ Bespoke, yang menampilkan teknologi Pam Haba Penyongsang Digital, merupakan penutup pameran di gerai Samsung Electronics di IFA 2023.

Produk inovatif ini menarik perhatian ramai pengunjung kerana keupayaannya mengendalikan kedua-dua fungsi membasuh dan mengeringkan dengan lancar dalam satu mesin tunggal — semuanya sambil meningkatkan kecekapan ruang dalam bilik dobi padat.

Menguasakan keupayaan perkakas ini tidak lain adalah “Teknik Teras,” falsafah yang menggariskan perkakas rumah Samsung.

▲ Kombo Pencuci & Pengering AI™ yang Dipesan Lebih dahulu, dibina daripada falsafah Teknologi Teras Samsung, mencuri tumpuan di IFA 2023 dengan inovasi termajunya.

Diperkenalkan pada IFA tahun ini, konsep Teknologi Teras mendedahkan visi di sebalik perkakas rumah Samsung serta perkara yang mendorong syarikat untuk menolak sempadan inovasi secara konsisten.

Melalui siri tiga bahagian ini, Bilik Berita Samsung akan menyelami intipati Core Tech, mempamerkan aplikasinya yang pelbagai dalam peralatan rumah Samsung.

Di dalam Perkakas Rumah Samsung: Teknologi Teras

“Apabila kami mula-mula membangunkan Kombo Pencuci & Pengering AI™ Bespoke, kami tidak mencari peluang untuk perubahan sederhana. Kami menyasarkan untuk mencipta sesuatu yang berbeza sepenuhnya,” kata Moohyung Lee, EVP dan Ketua Pasukan R&D Perniagaan Perkakas Digital di Samsung Electronics.

“Saya memberi tumpuan untuk mendapatkan masa dan kebebasan yang cukup untuk jurutera kami meneroka. Didorong oleh falsafah Teknologi Teras, mereka akhirnya membangunkan produk yang melebihi jangkaan.”

Teras Tech terdiri daripada empat tema utama — “Cemerlang,” menunjukkan ciri unik atau pertama kali diperkenalkan Samsung; “Dikuasakan AI,” mewakili penggunaan kecerdasan buatan dan mengejar automasi untuk mengurangkan keperluan untuk tindakan pengguna; “Penggunaan Fleksibel,” membolehkan penyesuaian untuk gaya hidup yang pelbagai; dan “Tahan Lama & Mampan,” menekankan kedua-dua produk dan kelestarian alam sekitar.

Kombo Pencuci & Pengering AI™ Bespoke mencontohi idea ini, menggabungkan teknologi proprietari seperti AI Ecobubble™ dan keupayaan mencuci dan pengeringan dipacu AI tersuai yang mengoptimumkan kecekapan dan prestasi.

Selain itu, ia membantu pengguna menjimatkan tenaga dengan menyambung ke Mod Tenaga AI dalam SmartThings Energy.

▲ Melalui empat tema – Cemerlang, Dikuasakan AI, Penggunaan Fleksibel dan Tahan Lama & Mampan – Samsung Core Tech merangkumi nilai utama memacu teknologi syarikat.

“Paradigma perkakas rumah telah berubah sepenuhnya. Peti sejuk bukan lagi sekadar kotak sejuk dengan pintu, dan mesin basuh jauh melebihi mesin pemutar tab mandi yang memuntahkan air. Kami telah memasuki era di mana tumpuan diberikan kepada gaya hidup yang berubah dan pengalaman yang disesuaikan,” kata Lee. “Dalam pengertian ini, Core Tech berdiri sebagai bukti kepada inovasi masa lalu Samsung Electronics dan suar panduan untuk masa depan, merangkumi tanggungjawab sosial kami untuk bergerak ke hadapan.”

  “Empat tema Teknologi Teras tidak saling eksklusif tetapi saling melengkapi. Akhirnya, matlamatnya adalah untuk menyediakan penyelesaian yang unik – walaupun untuk masalah yang mungkin belum dikenali oleh pengguna.”

– Moohyung Lee, EVP dan Ketua Pasukan R&D Perniagaan Perkakas Digital di Samsung Electronics

Memecahkan Tema Teknologi Teras: Inovasi dalam Perkakas Rumah

Cemerlang menandakan teknologi unik untuk peralatan rumah Samsung yang berjenama dengan paten dan komitmen syarikat untuk meningkatkan gaya hidup pengguna. Teknologi terkenal dalam kategori ini termasuk AI Ecobubble™ yang mengoptimumkan prestasi dobi dengan buih untuk membantu detergen menembusi fabrik dengan lebih baik; WindFree™ Cooling yang mewujudkan persekitaran yang selesa tanpa draf sejuk; dan Beverage Center™ di dalam peti sejuk yang menyediakan akses cepat dan mudah kepada minuman sejuk.

▲ Sebahagian daripada Core Tech’s Cemerlang, AI Ecobubble™ memastikan pembersihan yang berkuasa tetapi lembut pada suhu rendah.

AI-Powered mewakili produk perkakas rumah yang sedang berkembang, menekankan bagaimana kecerdasan buatan dan automasi boleh mengurangkan campur tangan pengguna. Kemajuan ini boleh memberi manfaat terutamanya bagi mereka yang telah menjadi terlalu biasa dengan peralatan konvensional dan tidak biasa dengan cara untuk menggunakannya dengan lebih baik. Perkakas berkuasa AI Samsung mempelajari corak penggunaan, memberikan pengesyoran yang disesuaikan dan mengoptimumkan tetapan secara automatik — akhirnya mentakrifkan semula kemudahan pengguna.

▲ AI Pro Cooking, ciri menonjol dalam kategori Dikuasakan AI Core Tech, menganalisis bahan-bahan yang diletakkan di dalam menggunakan kamera terbina dalamnya dan mengesyorkan resipi yang optimum.

Penggunaan Fleksibel membolehkan penyesuaian perkakas rumah untuk memenuhi pilihan pengguna yang pelbagai, seperti rantau, penjanaan atau persekitaran fizikal.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Portal Featured Zero 11 1 | 10

Media Prima Audio Telah Mencapai Jumlah Lebih 5.5 Juta Pendengar Mingguan 

Guzzbuzz Productions

Guzzbuzz Productions Perkenal Barisan Artis Malaysia & Singapura