in , ,

Peminat Teruja Masdo & Aisyah Aziz Bergabung Dalam Single PUJAANKU

Setelah kejayaan Inilah JalanNya yang dirilis pada bulan Januari tahun ini, kini Kugiran Masdo yang dianggotai oleh Ali Sariah, Putu Ceri dan Asmawi kembali lagi dengan buah tangan terbaru yang berjudul ‘PUJAANKU’.

Buah tangan terbaru ini sangat istimewa kerana ia menampilkan penyanyi kelahiran Singapura, Aisyah Aziz sebagai rakan duet. 

Lirik ‘PUJAANKU’ ditulis sendiri oleh Ali Sariah bersama Heidi Moru dan muzik diterbitkan oleh Kugiran Masdo dan Shahakam. Bait dalam lagu ini menggambarkan perasaan seseorang yang sangat mencintai dan menghormati seseorang yang disebut sebagai pujaan.

Dalam bait ini, penulis menyapa pujaannya yang sedang terdiam, raut wajahnya menunjukkan bahawa ada sesuatu yang mungkin sedang difikirkannya.

Penulis menyatakan bahawa pujaannya adalah segalanya baginya, tidak peduli apa yang terjadi di masa depan, penulis ingin tetap bersama pujaannya dalam kebahagiaan dan kesedihan, seperti yang mereka lakukan dalam masa lalu. 

Secara keseluruhan, lagu ‘PUJAANKU’ mengungkapkan perasaan yang dalam dan tulus terhadap pujaannya. Lagu ini mengekspresikan cinta, penghormatan, dan kesetiaannya yang abadi melalui kata- kata yang penuh perasaan.

Jelas Kugiran Masdo, “Kami amat berbesar hati kerana Aisyah Aziz menerima lamaran kami untuk tampil dalam lagu terbaru kami ini. Kami berharap para peminat dari Malaysia, Singapura dan Indonesia suka dengan PUJAANKU dan teruskan menyokong kami setiap masa”. 

MASDO

Video muzik rasmi ‘PUJAANKU’ yang merupakan arahan Aqil Muaz dari Kualitea Production ini menceritakan pasangan kekasih yang akhirnya berjumpa setelah sekian lama hanya berhubung melalui utusan surat.

Video muzik ini juga menampilkan Aisyah Aziz yang diterbangkan dari Singapura dan penggambaran bagi video muzik ini mengambil masa dari jam 7 pagi ke 6 pagi hari berikutnya.

Mood dalam video muzik ini juga mengembalikan memori ke zaman retro dari segi props, pakaian dan solekan. Secara keseluruhan, para penonton yang menonton video muzik ini akan berasa seolah-olah mereka berada dalam era retro itu sendiri. 

Lagu ‘PUJAANKU’ terbitan Warner Music Malaysia bersama Warner Music Indonesia ini boleh didapati di kesemua platform digital seperti Spotify, iTunes, KKBox, Deezer dan juga Apple Music bermula 21 JULAI 2023. Manakala video muzik rasmi ‘PUJAANKU’ boleh ditonton di saluran YouTube MASDO bermula 21 JULAI 2023 pada jam 8 malam. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HYUN BIN

OSIM Perkenalkan Pelakon Terkenal Korea Selatan Hyun Bin Sebagai Duta

Sony Lancar Fon Telinga Sony WF-1000XM5 Dengan Harga RM1299