in , ,

Malas Panjangkan Isu, DOLLA Sedia Bekerjasama Dengan SMDX

Sebelum ini, kumpulan asal Sabah, SMDX, dikecam teruk oleh netizen susulan kenyataan salah seorang anggotanya, Elle Thong, yang didakwa berlagak apabila menyatakan tidak mengenali Dolla.

Kumpulan Dolla tidak mengambil serius kenyataan ‘junior’ mereka, SMDX, yang menyatakan tidak mengenali mereka. Menurut Sabronzo, 29, isu tersebut tidak perlu diperbesarkan kerana Dolla masih merupakan kumpulan yang baharu dan belum dikenali oleh seluruh rakyat Malaysia.

“Kami sedar bahawa sebagai kumpulan yang masih muda dalam industri, tidak semua orang akan mengenali kami. Itu bukan satu masalah besar.

Malah, ini memberi kami dorongan untuk terus berusaha keras dalam menghasilkan lebih banyak lagu dan kandungan berkualiti untuk peminat kami,”

– Sabronzo

Beliau juga menyatakan bahawa SMDX juga masih baru dalam industri hiburan dan mereka perlu diberi peluang untuk belajar dan berkembang.

“Tak salah kalau ada yang tak kenal Dolla. Itu akan membuatkan kami lebih berusaha keras. Kami juga memahami bahawa SMDX masih baharu dalam industri ini. Harap mereka dapat belajar lebih banyak tentang dunia hiburan tempatan dan berjaya pada masa depan,” katanya ketika ditemui pada sidang akhbar konsert Dolla Re: Birth The Experience di ibu kota hari ini.

Dalam pada itu, Dolla turut menasihatkan kelab peminat mereka, iDolla, agar tidak bergaduh di media sosial atau memperbesarkan lagi isu tersebut. Tabby menjelaskan bahawa Dolla sangat menghargai sokongan peminat dan sentiasa berusaha untuk memberikan yang terbaik.

“Terima kasih kerana menyokong kami. Kami amat menghargai sokongan anda, tetapi peminat tidak perlu bergaduh kerana industri kita ini kecil dan tidak perlu merumitkan keadaan. Kami sentiasa memberi sokongan kepada sesiapa saja. Ada banyak lagi perkara baik yang boleh diperkatakan. Kami juga tiada masalah untuk menjalin kerjasama pada masa akan datang jika kerjasama itu memberi impak positif,” kata Tabby.

Sebelum ini, kumpulan asal Sabah, SMDX, dikecam teruk oleh netizen susulan kenyataan salah seorang anggotanya, Elle Thong, yang didakwa berlagak apabila menyatakan tidak mengenali Dolla. Kenyataan tersebut telah menyinggung perasaan peminat tegar Dolla, iDolla, sehingga menyebabkan pelbagai kecaman ditinggalkan di ruangan komen video TikTok gadis terbabit. Dalam video tersebut, Elle seolah-olah tidak pernah mendengar nama Dolla, yang merupakan kumpulan wanita paling popular ketika ini.

Syarikat rakaman SMDX, XIOKK Entertainment, kemudian tampil membuat permohonan maaf atas keterlanjuran kata artis naungannya. Mereka juga menyentuh beberapa isu sampingan lain termasuk imej seksi yang mungkin menjadi kontroversi.

“Kami memohon maaf atas sebarang kenyataan yang mungkin telah menyinggung perasaan mana-mana pihak. Kami akan mengambil langkah untuk memastikan perkara seperti ini tidak berulang lagi,” kata wakil dari XIOKK Entertainment.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“Setiap Kekecewaan Bawa Rahmat Tersembunyi,”- Bekas Isteri Hisyam Hamid

Datuk Seri Rossa Puji Sokongan Rakyat Malaysia Anjur Kempen Blockout 2024