in ,

Filem MAGIC TO WIN Lakonan Mantap Louis Koo

Filem komedi fantasi lakonan mantap Louis Koo, Wu Chun, Ni Yan dan Raymond Wong bertajuk “Magic To Win” mengisi slot Golden Dragon bakal disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) pada 2 November ini, pukul 9.30 malam di TV2.

Diadaptasikan daripada siri filem hit Cina, “Happy Ghost”, filem arahan Wilson Yip ini menceritakan situasi berlaku selepas kejadian pembukaan di mana Wood Magician Gu Xinyue (Louis Koo) yang mabuk dan dikalahkan oleh Fire Magician Bi Yewu (Wu Jing).

Magic-To-Win-Movie-Poster

Slot Golden Dragon di TV2 Siar Filem MAGIC TO WIN Lakonan Mantap Louis Koo

Filem ini kemudiannya memperkenalkan penonton kepada Profesor dan rahsia Air Magician Hong Sum Kwai (Raymond Wong). Semasa perlanggaran hujan, dia secara tidak sengaja mengalihkan kuasanya kepada pelajarnya, Cheng Meisi (Karena Ng).

Cheng Meisi pula mengambil kesempatan untuk menggunakan sihir baru yang baru diterimanya untuk mengubah nasib pasukan bola tampar sekolah yang tidak konsisten dan banyak kekurangan tanpa menyedari kesan buruk akibat perbuatannya itu.

Selepas kejayaan mereka di mahkamah, dia dan kawan-kawannya membentuk sebuah kelab dan mula membuat wang dengan menggunakan kekuasaannya untuk memenuhi segala permintaan orang di sekelilingnya.

Meskipun dia diberi amaran oleh Earth Magician Ling Feng (Wu Chun) yang berkeliaran di kampus setelah kalah pertarungan dengan Bi Yewu, atas tindakannya itu namun dia tetap meneruskan perbuatannya itu tanpa rasa bersalah.

Fire Magician akhirnya muncul semula dengan niat untuk mencuri kuasa-kuasa Cheng Meisi dan mendakwa dirinya sebagai keajaiban semua lima elemen supaya dia boleh menggunakannya untuk bergerak kembali dalam masa yang lalu.

Pada masa sama dia tidak menyedari perbuatannya tersebut turut mengundang perhatian pihak musuh yang sememangnya telah lama menantikan peluang untuk membalas dendam.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Muzik Video Charlie Puth HOW LONG Antara Trending di Youtube Malaysia

Meet & Greet Bersama Hannah Delisha Secara Ekslusif